Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salonul de tatuaje - modul in care arta prinde contur si tripleaza profitul

de Andrioae Ruxandra 18 Iul. 2014 3537
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tatuajele sunt la moda si au radacini in diverse culturi din cele mai indepartate timpuri. Ele nu vor disparea curand de pe piata, pentru ca oamenii vor sa isi exprime crezurile, principiile sau orice simboluri nu doar verbal, ci si epidermic.

 
Nu-si pot face tatuaje singuri pentru ca este periculos, iar igiena reprezinta cel mai important element care trebuie respectat. Aici intervin artistii tatuatori care au saloane si fac sute de euro din executarea a 20-30 de tatuaje pe luna. Da, este o afacere profitabila daca ai un talent innascut la desen si daca ai un ochi estetic, care sa poata sfatui clientul in legatura cu ce sa-si tatueze si mai ales in ce zona a corpului.
 
Pentru a te pune la curent cu ceea ce trebuie sa faci pentru a-ti infiinta un salon, mai jos ai cateva detalii care te-ar putea interesa:
 
1. Inscrie-te intr-un program de ucenicie
Tatuajele sunt sinonime cu piercing-urile de piele si nu reprezinta ceva usor de executat. Ai nevoie sa inveti mai intai. Poti face cursuri de artist tatuator si sa inveti tot ce trebuie despre aceasta meserie; vei castiga experienta si nu va fi o problema sa iti deschizi un salon, pentru ca deja vei sti "regulile jocului". 
 
2. Alege-ti o locatie accesibila
Inainte de a cauta spatiu pentru birou, trebuie sa ai in minte faptul ca tatuajele sunt foarte cautate de catre noua generatie, asadar ar trebui sa alegi o locatie in apropierea unui club sau bar populat de studenti sau, chiar si mai bine, in apropierea unui campus sau al unei facultati. Nu-ti stabili salonul in zone rezidentiale, pentru ca oamenii vor intelege ca preturile sunt pe masura, iar tu nu trebuie sa-ti alungi clientii avand preturi mari, ci acceptabile. 
 
3. Ai nevoie de un certificat care sa ateste ca salonul tau este igienizat 
Trebuie sa respecti prevederile legale in privinta realizarii tatuajelor si sa ai un salon foarte curat, pentru ca un tatuaj implica foarte multe riscuri care apar inca din timpul executarii tatuajului. Intrucat n-ai vrea ca un client sa se intoarca nemultumit, eventual cu vreo infectie, dezinfecteaza mediul de lucru dupa fiecare tatuaj executat.
 
4. Fa rost de echipamentul necesar
Pentru a-ti deschide salonul trebuie sa ai instrumente si echipamente esentiale, precum ace, cerneala (care sa nu fie nociva pentru piele), pistol de tatuat si mobilier adecvat. Nu este musai sa ai salonul foarte mobilat inca de la inceput, important este sa ai echipamentul complet atunci cand vei face tatuaje. Clientilor nu le pasa daca stau pe canapea sau pe scaun, ei vor doar sa isi faca tatuaj. Nu uita de faptul ca vei steriliza echipamentele dupa fiecare utilizare. Daca salonul tau de tatuaje este situat intr-o zona cu trafic sporit, poti sa-ti faci publicitate fara sa cheltuiesti prea mult. 
 
Poti pune bannere care sa faca referire la studioul tau de tatuaje incluzand numere de telefon, poti scrie articole de presa si le poti trimite catorva publicatii contra-cost, poti distribui flyere prin zona sau in locurile frecventate de tineri. Nu mai vorbim despre retele sociale, precum Facebook sau Twitter, aici trebuie sa fii prezent in mod constant.
 
Sursa: www.mytopbusinessideas.com
 


Tags: afaceritatuajesalon tatuajeafacere tatuajeafaceri profitabilepromovare afacere

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Sep 2024
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]