Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sase idei de afaceri mici din care sa te inspiri

de Idei de afaceri 21 Ian. 2021 6045
3.91 din 50 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca iti doresti sa treci de la statutul de angajat la cel de sef propriu, poti opta pentru o afacere de mici dimensiuni, in care munca ta poate fi rasplatita mult mai bine. Trebuie sa te gandesti la ce anume te pricepi cel mai bine, ce calitati ai si ce experienta de munca. Practic, daca ai lucrat sau inca lucrezi intr-un anumit domeniu, lucrurile invatate si perfectionate intr-o anumita perioada de timp te pot ajuta sa pornesti pe cont propriu cu ceea ce stii cel mai bine sa faci.

Mai jos ai o lista de mici afaceri din care sa te inspiri. Vezi ce anume crezi ca ti s-ar potrivi si pregateste-te pentru propriul business. Nu uita ca este foarte important sa fii disponibil la telefon pentru clientii tai in orele de lucru sau chiar mai mult de atat, in functie de cum iti realizezi programul. Alege un model bun din oferta de telefoane mobile smart de pe piata si tine cont sa fii mereu pregatit sa raspunzi atunci cand cineva iti solicita serviciile. Acesta te poate ajuta si pentru conferinte video, asa ca orienteaza-te spre un model performant.

 

Iata o lista cu sase idei de mici afaceri din care poti alege ceea ce ti se potriveste (si ceea ce te incanta) cel mai mult si pe care o poti adapta experientei tale profesionale: 

1. Programator / grafician freelancer

Cele doua domenii sunt extrem de cautate in zilele noastre. Avand in vedere digitalizarea continua, care devine din ce in ce mai raspandita, tot mai multe afaceri cauta sa treaca in online, in asa fel incat sa atraga clientii sa cumpere si sa devina fideli brandului. 

 

Daca ai lucrat in aceste doua domenii - programare si/ sau grafica - ai mari sanse sa poti lucra ca freelancer pentru mai multi clienti. Castigurile vor fi mult mai consistente decat daca primesti un salariu la o singura firma. In plus, iti faci programul asa cum vrei si poti alege proiectele dorite in momentul in care esti cautat de numerosi clienti. 

 

2. Trainer personal

Daca iti place sa mergi la sala si deja ai adoptat o dieta sanatoasa, poti deveni treptat un adevarat mentor pentru alti oameni. Nimic nu ii poate convinge mai bine pe alti oameni sa iti urmeze exemplul decat atunci cand le prezinti rezultatele eforturilor tale pe propria piele. 

 

Un corp bine definit, modelat cu efort fizic si implicare ani de zile ii face pe oameni sa te admire si apoi sa te urmeze. Fa-ti cont pe Facebook, Instagram, TikTok si tine-i la curent cu evolutia ta. Poti deveni un trainer personal apreciat, iar ulterior clientii noi vor veni in special din recomandari de la alti clienti multumiti. 

3. Traducator

Daca esti pasionat de limbi straine si ai studiat cel putin doua limbi straine, ai mari sanse sa lucrezi ca traducator pe cont propriu. Poti da examenele de traducator autorizat, astfel incat sa gasesti mai usor clienti. 

 

Pentru o astfel de activitate, poti lucra de acasa, astfel ca te bucuri de flexibilitatea programului. Te poti specializa pe o anumita nisa: de exemplu traduceri in domeniul medical sau domeniul tehnic. Traducerile specializate sunt mai bine platite si mai cautate decat cele generale. 

4. Fotograf

Daca esti pasionat de fotografie, poti face bani frumosi din acest domeniu. Nuntile si botezurile sunt unele dintre cele mai importante evenimente din viata unei persoane, in urma carora oamenii vor sa ramana cu amintirile foto si video la o calitate cat mai buna. 

 

Urmeaza cursuri de fotografie si creaza-ti un portofoliu personal, pe care sa il prezinti potentialilor clienti. Initial ii poti ruga pe membrii familiei sau pe prieteni sa iti fie modele pentru fotografiat, astfel incat sa iti poti perfectiona tehnica si sa iti poti crea respectivul portofoliu.  

5. Servicii de infrumusetare

O mica afacere prospera poate fi si aceea a serviciilor oferite de saloanele de infrumusetare. Invata sa coafezi sau sa faci manichiura, inchiriaza un loc intr-un salon, deschide-ti propriul salon sau ofera-ti serviciile la domiciliul clientilor. Iti poti face reclama in special prin retelele sociale, unde vei regasi un public numeros dornic sa apeleze la serviciile tale. 

 

Treptat, vei castiga clienti fideli, care iti vor trece pragul deseori si care te vor recomanda si altor prieteni. In acest domeniu sunt foarte importante recomandarile, astfel ca straduieste-te sa oferi atat servicii de calitate, cat si sa asiguri o atmosfera placuta pentru cei care vin la tine in salon. 

 

6. Meditatii pentru diverse domenii

Multi parinti apeleaza pentru copiii lor la meditatii pe diverse domenii: engleza, franceza, germana, matematica, limba romana, chimie, pictura, dansuri si altele. Poti oferi meditatii pentru un anumit domeniu daca esti pasionat si daca ai cunostinte solide in domeniu. Este ideal sa ai o diploma de studii in domeniul respectiv, deoarece aceasta confera mai multa incredere potentialilor clienti inca de la inceput. 

 

Iti stabilesti singur tariful pe care vrei sa il ceri, calculat, fie la ora, fie la sedinta. In timp, unii clienti iti vor deveni fideli si vor face meditatii pe termen lung. In plus, si aici conteaza mult recomandarile, astfel ca in timp iti vei crea o baza solida de clienti. 

 

Urmareste lista de mai sus cu atentie si gandeste-te ce anume ti s-ar potrivi cel mai bine pentru a incepe o mica afacere pe cont propriu. O astfel de alegere reprezinta un pas important spre independenta, asa ca pregateste-te pentru o schimbare pozitiva in viata ta. 

 

Sursa foto: pexels.com



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: programatorfreelancertelefon smartstart afacerifotograf

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.91 din 5 - 50 voturi.

Articole conexe

Fotograful animalutelor - o afacere cu succes garantat

de Andrioae Ruxandra
19 Iun 2015
Fotografierea animalelor nu e o treaba deloc usoara. Mi-am dat seama dupa mai multe incercari nereusite de a realiza fotografii cu puii mei de...

Cum sa incepi o afacere in domeniul fotografiei

de Andrioae Ruxandra
21 Iun 2014
Inceperea unei afaceri in fotografie presupune sa iti placa sa faci fotografii si sa le arati familiei, prietenilor si clientilor. Ai imaginatie si...

Cum sa faci bani fiind un fotograf amator

de Andrioae Ruxandra
21 Dec 2017
Esti interesat sa incepi o afacere avand in vedere fotografia? Ai un aparat foto si vrei sa inveti cum sa faci bani ca fotograf amator? Mai jos ai un...

Incepe o afacere ca scriitor freelancer

de Alexandra Popescu
26 Apr 2014
Din seria afacerilor la domiciliu, mai avem o idee care poate fi profitabila. Scriitor freelancer poate fi una din meseriile care iti va aduce bani,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]