Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sase idei pentru gasirea unor noi oportunitati de vanzari

de Ana Steinberg 11 Iul. 2012 4214
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uneori in viata se intampla sa dai peste o piatra si sa descoperi o colonie infloritoare de activitate. La fel si in afaceri. Cu atat de multe instrumente, site-uri, aplicatii si platforme pentru a cauta si creste numarul clientilor, este usor sa treci cu vederea oportunitati mai putin evidente. Mai jos sunt cateva pe care le poti incerca.

1. SlideShare
SlideShare.net ofera posibilitatea sa incarci si sa distribui prezentari, carti electronice si pdf-uri. Cu 60 de milioane de vizitatori pe luna si 130 milioane de vizualizari ale paginii, este cea mai mare comunitate profesionala de distribuire de continut din lume si unul din cele mai bune 200 de site-uri de pe internet.

Serviciul retelei LeadShare solicita vizitatorilor sa completeze un formular de contact in schimbul descarcarii unei prezentari sau PDF, si in acest fel incurajeaza vizitatorii sa contacteze proprietarii afacerii pentru informatii suplimentare in diferite puncte pe parcursul prezentarii. Desigur, aceasta trasatura vine cu un pret: pentru a activa optinuea “lead-capture”  trebuie sa faci parte din comunitatea SlideShare, fapt ce te poate costa de la 19 dolari pana la 249 de dolari pe luna.

2. Filmulete cu produsul
Video-urile bine realizate ale produselor reprezinta un avantaj pentru cresterea vanzarilor. Vizitatorii StacksAndStacks.com, ce comercializeaza articole de menaj au fost cu 144% mai dispusi sa realizeze o achizitie dupa ce au vazut un video cu produsul, potrivit companiei de tehnologie Kissmetrics.

Ai grija ca video-urile produselor sa fie scurte- mai putin de 30 de secunde este intervalul optim- si ia in considerare incorporarea call to action intr-un mod care este util si placut. Catalogul online FlipSeek face acest lucru in mod eficient; de exemplu, poate face ca pantofii draguti pe care ii poarta modelul sa fie accesati, furnizand un link direct catre pagina corespunzatoare produsului.

3. Semnaturile e-mail
Includerea unui call to action succint, bazat pe text in semnatura e-mail-ului tau poate ca nu este cea mai atractiva idee, dar luand in considerare volumul e-mail-urilor pe care probabil le vei trimite, este o tactica pe care merita sa o incerci. Ia in calcul integrarea in semnatura e-mail-ului a URL-ului blogului tau, o noua carte electronica sau orice download pe care il consideri relevant, ca o modalitate de a dezvolta relatiile cu posibilii clienti. Tehnologii precum WiseStamp iti permit sa adaugi continut dinamic, cum ar fi ultima postare pe blogul tau oricarui mesaj pe care urmeaza sa il trimiti.

4. Raspunsuri LinkedIn
Cauta intrebarile care se adreseaza pe LinkedIn si foloseste-ti cunostintele pentru a rezolva problemele altor persoane, cautand oportunitati  care sa faca legatura cu produsele si serviciile tale relevante. Dar, ca si in majoritatea lucrurilor din viata, moderatia este cheia: Nu te lauda cu munca ta decat daca ofera cu adevarat o solutie relevanta.

5. Erori de pagina
Transforma cele mai plictisitoare pagini ale site-ului tau (chiar si eroarea 404!) in oportunitati. Eroarea de pagina a Mint.com iti prezinta un personaj cu aspect de tocilar care spune, “Pagina nu este disponibila. Dar Justin este.” Si continua: “ Justin este un programator Mint.com caruia ii plac masinile incete, creioanele ascutite, pizza reincalzita si linistea jenanta.” Pagina trimite de asemenea legaturi care alte pagini Mint.com, precum “daca esti mai interesat in finantarea personala.”

6. Pinterest
Aceasta noua aparitie in social media merita incercata ca pe un instrument ce genereaza trafic catre noi oportunitati. Doar accesarile buletinului online pentru invitatii au crescut uimitor in a doua jumatate a anului 2011 la 11 milioane. Brand-urile cu panouri captivante conduc traficul catre propriile site-uri.

Ce este “pinnable” pentru o afacere in cautare de noi oportunitati? Incearca sa incluzi imagini ale produsului, grafice, video-uri si articole, pagina companiei mele, diagrame, statistici si un panou rezervat pentru “inspiratia” afacerii.


Tags: oportunitatiafaceriinstrumente

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]