Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scurt ghid pentru alegerea produselor pentru salonul tau de epilare

de Ideideafaceri.ro 05 Apr. 2019 3118
4.18 din 11 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca ai decis sa iti deschizi o afacere in industria cosmetica si un mic salon de epilare din care sa castigi venituri suplimentare pare o idee intereseanta, avem vesti bune! Ai ales timpul potrivit in care sa lansezi o astfel de afacere, pe o nisa care este in crestere.



Potrivit datelor furnizate de IBIS World, totalul veniturilor obtinute din serviciile de indepartare a pilozitatii corporale si a tratamentelor pentru par a atins 2 miliarde de dolari, in 2018, in Statele Unite, in crestere cu 3,6% fata de 2017.


Cateva formalitati precum inregistrarea firmei, obtinerea licentei, denumirea salonului, crearea unui website sunt necesare la inceput de drum pentru a da startul micii tale afaceri, dar nu toti pasii sunt obligatorii. Este foarte posibil sa nu ai nevoie de site si pagina de Facebook sau Instagram, daca te adresezi unor cliente deja fidele pe care sa te poti baza.


In acest articol, ne propunem sa iti oferim o viziune de ansamblu asupra produselor de care vei avea nevoie pentru a oferi servicii de calitate clientelor tale.


Iata care sunt principalele tipuri de epilare si ce ar trebui sa stii pentru a-ti multumi clientela, indiferent ce ar alege aceasta.


Tipuri de epilare


Unele femei vor prefera sa elimine mai mult par decat altele de pe corpul lor. Cele in jurul varstei de 20 de ani, care sunt la inceputul experimentarii cu corpul lor vol alege sa scape de mai mult par decat femeile care tind spre 30 de ani. Pentru un astfel de target este necesar sa te pregatesti cu doua tipuri de ceara depilatoare: atat de unica folosinta, cat si traditionala.


Foto: Manki Kim


Ceara de unica folosinta


Ceara de unica folosinta este ideala pentru epilarea picioarelor si a mainilor, zone in care firul de par este mai subtire decat in zona inghinala sau axilara. Aceasta se gaseste pe piata sub forma unor rezerve de 100 ml si poate fi intinsa cu ajutorul aplicatorului pe lungimea mainilor sau picioarelor. Dupa aplicare, se folosesc benzi de unica folosinta pentru a indeparta parul. Pentru un miros placut si relaxarea clientei, poti alege si rezerve cu arome de miere sau aloe vera.


Ceara traditionala


Acest tip de ceara este indicat in epilarea parului din zonele axilara si inghinala, unde firul de par este mai gros decat pe maini sau pe picioare. Ceara traditionala este recomandata in aceste cazuri, deoarece formeaza un strat mai gros decat cea de unica folosinta si poate extrage toate firele de par.


Ceara traditionala se gaseste pe piata sub forma unor discuri solide fie cu o culoare neutra, fie in culori mai placute precum roz, verde sau mov. Ceara poate avea si diverse arome sau extracte precum uleiul de masline sau petalele de trandafir si se gaseste in cantitati de 1 kg.


Epilatul cu ceara traditionala necesita si un recipient de incalzire care se conecteaza la o priza si poate dispune de una sau doua cuve in vedere incalzirii produsului ce va fi aplicat pe pielea clientei.


Ingrijirea pielii


Procesul de epilare nu este unul tocmai placut pentru piele. Clientele care se epileaza resimt usturime in momentul dezlipirii benzilor de unica folosinta sau a stratului de ceara traditionala intins in diferite zone ale corpului.


Foto: Burst


Pe langa acest disconfort, trebuie sa stii ca unele femei au o piele predispusa la foliculita, o afectiune care impiedica firul de par sa strapunga stratul pielii si sa iasa la suprafata. Din cauza incapacitatii de a creste in mod natural, firul de par poate provoca inflamatii sub piele.


Atunci cand pielea este expusa epilarii, un strat important de protectie este smuls in acelasi timp cu firele de par, favorizand intrarea stafilocilor de la suprafata in straturile profunde ale pielii.


Ca sa previi aparitia problemelor si a-ti ajuta clientele sa fie multumite de serviciile tale, ai in vedere cateva lucruri pe care sa le faci sau sa le recomanzi.


Lotiunea anti-foliculita


Pentru a te asigura de loialitatea clientelor tale, recomanda-le produse de ingrijire a pielii intre doua epilari, precum lotiunile anti-foliculita. Acestea se aplica in fiecare zi din momentul ultimei epilari astfel incat sa previna aparitia unei infectii si sa faciliteze procesul de crestere a firului de par in mod sanatos. Iti poti cumpara chiar tu un astfel de produs pe care sa il aplici dupa epilare si pe care sa il recomanzi clientelor tale.


Instructiunile pe care este bine sa le oferi clientei privesc aplicarea zilnica a lotiunii cu un disc demachiant pe suprafata de pe care s-a eliminat parul pana la urmatoarea epilare sau pana cand firul de par a crescut considerabil, suficient cat clienta sa isi doreasca sa il elimine din nou.



Uleiul sau laptele post-epilare


In urma aplicarii si dezlipirii stratului de ceara, pe piele vor ramane cateva reziduuri ce trebuie curatate. Cea mai populara metoda de indepartare a acestor urme este folosirea uleiului post-epilare sau a unui lapte cu aceeasi functie. Ambele produse au, pe langa rolul de curatare, si functia de calmare a pielii.


Alte instrumente necesare


Asa cum spuneam mai sus, pentru epilarea cu ceara traditionala, vei avea nevoie si de un incalzitor de ceara. Un alt instrument necesar il reprezinta unul sau mai multe seturi de spatule de lemn cu care sa intinzi ceara calda pe zonele pe care urmeaza sa le epilezi.


Foto: rawpixel.com


In ceea ce priveste partea logistica, vei mai avea nevoie de un pat pentru cosmetica si hartie pe care sa o schimbi la fiecare noua clienta care iti trece pragul salonului.


Acesta este setul de baza de produse cu care poti porni propria ta mica afacere. Cu trecerea timpului si castigarea increderii in tine, vei descoperi singura cum iti poti adapta sau schimba serviciile, tipurile de epilare pe care le oferi si produsele cele mai potrivite. Pentru inceput insa, asigura-te ca ai acest kit minim necesar pentru a porni motoarele. Mult succes!



Fotografie principala: Pixabay

 


Tags: salon epilatceara depilatoarebenzi depilatoare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.18 din 5 - 11 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]