Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretele start-up-urilor de succes din Silicon Wadi

de Alexandra Popescu 03 Aug. 2014 2642
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In multe regiuni ale lumii s-a incercat imitarea neegalatei priceperi tech din Silicon Valley. Dar, cu mai multe start-up-uri pe cap de locuitor decat orice tara a lumii, regiunea "Silicon Wadi" a Israelului a depasit normele.

 
Reteta israeliana de start-up-uri a fost bine documentata: clustere tech concentrate, o perspectiva globala pentru get-go, abilitati utile dobandite in serviciul militar obligatoriu, o doza sanatoasa de indrazneala si asa ia nastere un nou tech hub.
Exista un ingredient foarte important care sustine succesul israelian. Acest ingredient secret al start-up-urilor din Silicon Wadi se numeste "plata in avans". 
 
In continuare sunt descrise 4 moduri care te pot ajuta sa construiesti o comunitate infloritoare de antreprenori like-minded.
 
1. Ofera si primeste sfaturi timpurii si dese
Sfaturile antreprenorilor tech cu experienta sunt de nepretuit. Fii generos privind oferirea de chei introductive si sfaturi timpurii tie insuti. Fa-ti timp, de asemenea, sa ii ghidezi si pe altii cu un sentiment de angajament, nu de obligatie. Cand stai la o cafea cu un antreprenor cu experienta, asculta-i povestile de viata, succesele si esecurile prin care a trecut, acestea iti pot fi de mare folos. 
 
2. Acapareaza
Chiar si cu toti dezvoltatorii talentati, marketerii si inginerii, nu este niciodata suficient. Atunci cand un antreprenor are nevoie sa umple un rol cheie prin start-up-ul sau, este firesc sa se uite la un rival local ca fiind o baza de talente bine culese. Insa braconajul angajatilor poate fi o strategie periculoasa, care poate duce la animozitate si resentimente. 
Privind numarul mare de companii din hub-ul tau, cei mai talentati indivizi vor gravita acolo. Asta nu inseamna ca nu poti angaja oameni care au lucrat pentru o companie locala, ci, pur si simplu, ca nu ii poti ademeni.
 
3. Gandeste-te la competitorii tai ca la niste colegi
O comunitate tech functioneaza intr-o sfera restransa si vei vrea sa cauti trasee pentru a gasi antreprenori tot timpul. Gandeste-te la antreprenorii concurenti ca la niste colegi si nu-ti fie frica sa ii lauzi atunci cand merita. Fii respectuos cu realizarile altora, pentru ca ar putea exista reciprocitate in viitor.
 
4. Obtine-i daca sunt tineri
Un ecosistem al unui start-up de succes se bazeaza pe crearea unei comunitati ai carei membri sunt mandri ca sunt implicati si sunt implicati sa ii ajute si pe altii. Este vorba despre crearea de modele, astfel incat absolventii de liceu realizeaza ca este cool sa se specializeze in informatica sau inginerie. 
 
Vorbeste in cadrul scolilor si universitatilor despre viata de neeagalat a start-up-istilor. Facand comunitatea locului sa creasca profesional, iti asigura tie dezvoltarea de talente necesare pentru a mentine puternica sfera tech.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceristart in afaceristart-upantreprenoriidei de afacerisfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]