Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretele unei cafenele de succes

de Andrioae Ruxandra 18 Dec. 2017 15338
4.12 din 67 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Secretele unei afaceri de succes se aplica atat pentru o cafenea, cat si pentru orice alta afacere pe care iti propui sa o demarezi. In acest caz, este nevoie de combinatia perfecta intre munca asidua, pasiune, implicare, experienta si noroc.

Iata de ce trebuie sa tii cont pentru a avea o cafenea de succes:

1. Trebuie sa servesti cea mai buna cafea - rar in industria afacerilor vei descoperi un produs calitativ 100%. Clientii vor plati oricat pentru a gusta cea mai buna cafea, de aceea nu este nevoie sa fii foarte vizibil si nici sa alegi cea mai costisitoare locatie. Cumpara o masina de facut cafea careia sa-i adaugi un sistem de purificare a apei si apoi fa rost de boabe de cafea proaspat macinate. Ai nevoie si de cineva care sa stie sa faca o cafea pentru care clientii vor dori sa se intoarca.

2. Tine cont de ergonomie - asigura-te ca ai un loc special amenajat pentru cafea, astfel incat sa nu ii incurci pe angajati. Cantitatile mari de cafea vandute sunt pietrele de temelie ale fiecarei cafenele, asadar, asigura-te ca in locatia ta ai acces la frigider, la bar, la cesti, accesorii si rafturi.

3. Promoveaza vanzarile - o cafenea nu va face niciodata destui bani incat sa plateasca toate costurile ei. Cafeaua poate fi principalul motiv pentru care clientii sa-ti treaca pragul, dar ei vor face si mai multe vanzari daca vei avea succes. Asigura-te ca traditionala cafea este servita cu briose, prajituri sau torturi, cafeneaua avand de asemenea si gustari reci, aperitive, bauturi reci si mancare calda, pentru a-ti asigura vanzari multiple.

4. Serviciul de servire - este cel mai ieftin si cel mai eficient serviciu al unei cafenele; este acceptat si de clienti, multumita succesului global al McDonalds. Acest sistem de servire presupune plata inaintea servirii mancarii, cafelei sau a bauturii, ca apoi clientul sa fie chemat la bar pentru a-si lua comanda.

5. Intelege ceea ce vinzi - Prea multi antreprenori, incluzandu-i pe cei care au cafenele, nu inteleg complet ce trebuie sa faca pentru a-si satisface clientii si astfel se concentreaza asupra unor parti gresite din afacere.

Clientii frecventeaza o cafenea din mai multe motive decat foame sau sete. Uneori este doar o iesire din birou, sansa de a mentine sau de a dezvolta o relatie, un loc de refugiu pentru a lucra in liniste, o sansa de a se interesa de principiul functionarii unei cafenele sau o intalnire de afacere.

Cum realizezi un plan de afaceri pentru o cafenea?

Sursa: www.forbes.com



Tags: afacericafeneaafaceri de succesidei de afaceriafaceri cafenea

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.12 din 5 - 67 voturi.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]