Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sectorul apicol romanesc este cel mai prezent pe piata internationala: 11.000 de tone exportate!

de Denisa Andronescu 29 Mar. 2011 4101
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"La aceasta data, sectorul apicol este cel mai prezent pe piata internationala. Poate ar trebui ca, si noi, romanii, sa consumam ceva mai multa miere.Numai dublarea celor doua sute si ceva de grame care merg pe cap de locuitor la nivel national ar insemna extraordinar de mult pentru crescatorii de albine si pentru producatorii de miere", a afirmat Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara.

Peste 120 de apicultori individuali si asociatii de apicultori, producatori si comercianti de echipamente si materiale pentru apicultura din mai multe tari au participat la "Sarbatoarea mierii" de la Blaj - un numar dublu de expozanti fata de anul trecut!

Vrei sa stii mai multe despre apicultura? Care este capitalul initial al afacerii, cifra de afaceri, profitul, situatia pietei? "Cresterea Albinelor" in format .pdf contine aceste informatii absolul necesare dezvoltarii unei afaceri in apicultura.


Considerat cel mai mare targ apicol din Romania, evenimentul, care promoveaza o alimentatie bazata pe produse naturale, se desfasoara in fiecare an pe mai multe sectiuni - targ cu vanzare, expozitie de echipamente si utilaje pentru apicultura, sesiune de comunicari si dezbateri pe teme apicole, degustare de produse traditionale etc.

Ministrul Tabara le-a amintit celor prezenti la targul de la Blaj, care timp de doua zile a fost "capitala mierii", ca saptamana trecuta a fost aprobata in Guvern ''Strategia apiculturii pentru perioada 2011-2013'' si a aratat ca apicultorii au la dispozitie aproape 8 milioane de euro pe an.

Ministrul Valeriu Tabara a mai subliniat ca sectorul apicol este extraordinar de performant in prezent, in pofida greutatilor, aratand ca, din 22.000 de tone de miere realizate in 2010, aproape 11.000 de tone au fost exportate!


Tags: sector apicolministerul agriculturii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]