Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi utile pentru o afacere agricola profitabila

de Camelia Diaconu 16 Iun. 2020 4914
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mediul rural pune la dispozitie tot mai multe afaceri profitabile, acesta fiind motivul principal pentru care tot mai multi tineri isi doresc sa inceapa drumul antreprenoriatului. Afacerile agricole au o sustinere semnificativa si din parte fondurilor nerambursabile asa ca inceperea unui business la tara pare ca este una dintre cele mai bune solutii. Iti recomandam cateva sfaturi utile pentru orice afacere agricola.

Elemente care nu trebuie sa lipseasca dintr-o afacere agricola
 

Infintarea unei afaceri agricole are in prim plan fermierul si resursele acestuia de a dezvolta business-ul. Pentru inceput, cunostintele sale in domeniul agricol sunt vitale, indiferent de domeniul pe care vrea sa inceapa. Iata care sunt principalale elemente, care tin de o functionarea unei afaceri agricole profitabile!
 
  • Acces la apa. Indiferent de domensiul ales, orice afacere care are in prim plan agricultura are nevoie de apa curenta. Este ideal sa existe un acces rapid la apa pe terenul pe care urmeaza sa fie plantatia, in caz contrar fermierul trebuie sa isi asigure o sursa de apa curenta. Se poate extrage apa direct din panza freatica, dar se poate si construi un put, un loc special amenajat din care sa se extraga apa.
     
  • Curent. In functie de domeniul de activitate agricol, accesul la curent electric trebuie sa fie asigurat. Daca nu este posibila bransarea la o retea electrica, atunci este important de cumparat un generator electric. Si generatoarele se aleg in functie de performanta si de functii, asa ca verifica ce anume ai nevoie inainte.
     
  • Utilaje. Pentru a eficientiza munca, clasicele utilaje agricole sunt acum inlocuite cu diverse utilaje mecanizate, care fac treaba in locul tau. Echipamentele de lucru, dar si utilajele agricole trebuie alese tocmai pentru a eficientiza timpul efcetiv de lucru si pentru a creste productivitatea, asadar acorda o importanta majora acestui detaliu. Alege utilajele in functie de domeniul de activitate. 
     
  • Inputuri.Dezvoltarea unei afaceri agricole profitabile are nevoie de inputuri eficiente, indiferent de domeniul despre care vorbim, horticultura sau zootehnie. Seminte, ingrasamant, fertilizanti, furaje, nutrienti, concentrate, vitamine, etc, nu trebuie sa lipseasca din productia ta agricola. Calitatea trebuie sa fie in stransa legatura cu pretul de achizite. Cel mai indicat este sa cauti furnizorii specializati in comercializarea acestui tip de produse, pentru siguranta ca ai parte de un produs de calitate. 


Tags: afacere agricolaafaturi in afaceriafaceri agricole profitabile

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]