Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Spalatorie auto: alternativa pentru costuri reduse

de Julian Manescu 02 Oct. 2013 52529
3.97 din 329 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este imposibil sa nu fi observat cat de multe spalatorii auto exista in Bucuresti. Si, cu toate acestea, cand vrei sa mergi sa-ti speli masina abia daca mai gasesti o boxa libera. Acesta este semn ca pe piata exista o sansa si pentru tine, mai ales daca iti vei dori sa faci o altfel de spalatorie cu servicii de calitate.

Cu siguranta ca, atata timp cat vor exista masini pe sosele, o spalatorie auto in care investesti cu cap va fi o afacere de succes. In functie de locatie, vreme si serviciile oferite vor exista si avantaje, dar si dezavantaje. Hai sa le bifam impreuna!

Ce sanse de reusita poti avea?

O spalatorie auto poate fi o afacere profitabila pentru un antreprenor cu nu foarte multa experienta in domeniu. Asadar, nu se pune problema de cerere, cat de obtinerea unui spatiu bun, cu o pozitionare cu vad.

Din punct de vedere financiar, clientii care apeleaza la astfel de servicii sunt cei cu venituri medii si mari, in primul rand pentru ca detin masini si, in al doilea rand, pentru ca prefera sa plateasca pentru ceva ce ar putea sa faca chiar ei. Daca imi amintesc bine, in urma cu 20 de ani, tata spala masina in spatele blocului, atat la interior, cat si la exterior. Chiar si acum, merge la curte si prefera sa o spele singur, dar acesta este un caz aparte.

Tipuri de spalatorii

Exista spalatoriile clasice, cu doua sau trei boxe, cu spalare exterior, interior, mai sunt cele moderne automate in care soferul ramane in interiorul masinii. Acestea din urma se regasesc in cadrul benzinariilor. Si, nu in ultimul rand, varianta de spalare a masinilor la domiciliul clientului. Exista astfel de spalatorii care iti ofera 3 tehnologii de spalare la alegere: fara apa, cu presiune mobila sau perie speciala auto. Insa, de acestea nu toata lumea stie.
 
Investitia initiala

In functie de ce vrei sa faci, se calculeaza si investitia necesara. O spalatorie de lux poate depasi si 120.000 de euro pentru ca toate echipamentele moderne au costuri ridicate, ai nevoie de spatiu mare, de multi angajati instruiti sa foloseasca si sa repare la nevoie aparatura din dotare.

Daca optezi pentru o spalatorie obisnuita cu boxe, ai nevoie pentru inceput de o chirie mica, dar de un spatiu cu vad si, in functie de numarul de boxe dorit, utilarea cu sisteme de dozare cu spuma activa, sistem de spalare cu apa rece, aspiratoare, consumabile si cheltuieli cu angajati. Fara chirie, acestea se ridica la minim 5.000 de euro.

Ce te poate diferentia de restul spalatoriilor ar fi amenajarea. Mai exact, ar trebui sa gandesti de la inceput amenajarea unei cafenele in care clientul poate astepta elegant terminarea operatiunii de spalare, poate comanda un sandvis sau o cafea, poate rasfoi o revista, se poate uita la televizor, etc.

Un alt factor care poate influenta fidelizarea clientilor il reprezinta cosmeticele auto. Desi mai scumpe, calitatea lor ar putea fi apreciata. Unde mai pui ca iti poti extinde serviciile oferind posibilitatea de a incheia polite RCA sau CASCO si orice mai are legatura cu domeniul auto.



Tags: spalatorie autocost redusmasinaservicii calitateafaceresuccesafacere profitabilaantreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.97 din 5 - 329 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
17 Apr 2024
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]