Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Spataru: Inovatia joaca un rol cheie in competitivitatea economica

de Bianca Tila 07 Iun. 2023 82
Spataru: Inovatia joaca un rol cheie in competitivitatea economica
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inovatia joaca un rol important pentru competitivitatea economica a statelor. De asemenea, aceasta va contribui la modernizarea societatilor, avand in vedere capacitatea tuturor de a asimila tehnologiile inovative, potrivit ministrului Economiei, Florin Spataru.

In perioada 6 - 8 iunie 2023, acesta participa la lucrarile Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.
 
In ceea ce priveste reuniunile OCDE, acestea au debutat cu Forumul pentru tehnologie inovativa. Acesta a vizat rolul pe care noile tehnologii, precum inteligenta artificiala, le au in dezvoltarea si modernizarea statelor europene.
 
Ministrul Florin Spataru a mentionat rolul pe care domeniile economice precum IT - inteligenta artificala, robotizare si automatizare sau energia verde le au in dezvoltare.
 
In plus, acesta a apreciat ca aceste domenii isi vor mentine trendul ascendent si vor crea plus valoare economica prin investitii masive in cercetare si inovare.
 
"Inovatia joaca si va juca un rol cheie pentru competitivitatea economica a statelor si va contribui activ la modernizarea societatilor din intreaga lume. 
 
Trebuie sa avem in vedere, insa, capacitatea tuturor de a asimila tehnologiile inovative, altfel discrepanta intre comunitati s-ar adanci si mai mult dezechilibrand economiile statelor. 
 
Preocuparea guvernelor pentru investitii in tehnologii noi trebuie sa urmareasca, in paralel, respectarea drepturilor omului si protectia datelor", a declarat ministrul Economiei.
 
Romania sprijina investitiile in microelectronica, la nivel de cercetare si prototip, prin Ministerul Economiei. Piata din Romania va beneficia de 500 de milioane de euro prin Planul National de Redresare si Rezilienta pentru proiecte de anvergura in care sunt implicate companii mari si universitati de renume din tara.
 
"Forumul Global pentru Tehnologie vine la momentul potrivit. Aceasta agora reprezinta sansa de a avea schimburi de opinii aprofundate si de a identifica noi oportunitati. Romania va continua sa participe activ in acest format si sunt sigur ca rezultatele intalnirilor noastre isi vor gasi un rol important in politicile publice", a conchis ministrul Florin Spataru.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: florin spataruministerul economieiinovatiecompetitivitate economica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]