Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Spatiul si dotarile unei afaceri cu specific alimentar
Functionalitatea unitatii de catering este realizata prin prezenta celor trei grupuri de spatii: spatii productive, spatii de deservire si comercializare si spatii anexe. Gruparea de spatii productive - alcatuita din bucataria calda, bucataria rece, cofetaria si patiseria - constituie ansamblul gastronomic al unei firme de catering.
Dimensionarea, distribuirea si organizarea suprafetelor de productie in activitatea gastronomica joaca un rol important, de ele depinzand munca de ansamblu si in mod deosebit rezultatele economice. La dimensionarea suprafetelor de productie si anexe se vor avea in vedere:Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
- profilul unitatii;
- volumul desfacerii si perspectiva cresterii in viitor a acesteia;
- conceptia functionala;
- tehnologia culinara;
- programul de functionare;
- amplasamentul in interiorul constructiei;
- instalatiile, utilajele si mobilierul corespunzatoare tehnologiei culinare.
Acestea se au in vedere si pentru dotarea cu utilaje, mobilier, ustensile, aprovizionarea cu alimente, precum si pentru organizarea muncii. Elementul de baza de organizare si functionare a interiorului intreprinderii de alimentatie este mobilierul.
Cerintele impuse nomenclatorului si tipurilor de mobilier utlizat in restaurante, cafenele, baruri in afara de cele generale (functional-tehnologice ergonomice, estetice) sunt urmatoarele:
- mobilierul trebuie sa corespunda caracterului de lucru al intreprinderii (autoservire, servire cu chelner);
- mobilierul si dimensiunile sale trebuie sa corespunda tipului unitatii de alimentatie (restaurant, bar, cantina, cafenea etc.)..
In interiorul unitatilor de alimentatie publica trebuie de respectate conditiile de igiena si cele sanitare. Personalul trebuie sa cunoasca regulile de lucru cu utilaje si echipamente. O atentie deosebita se atrage la starea de curatenie a pardoselii, si de asemenea sunt de respectat regulile de securitate.
Organizarea rationala a zonelor de lucru, asigurate cu utilaj necesar, ajuta personalul sa efectueze lucrul fara cheltuieli suplimentare. Lungimea meselor pentru prepararea bucatelor este determinata de lungimea unei mese de lucru. Sunt mai multe variante de organizare a sectoarelor de munca: lineara, paralela, unghiulara.
Cand unii iau pauza de masa, altii castiga bani!
O afacere cu gust - firma de catering!
Articole conexe
Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic
de Bianca TilaRentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele
de Bianca TilaCum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet
de Idei de afaceri3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit