Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start in afaceri: 3.000 de euro profit pentru o singura lucrare

de Silvia Bucsan 20 Oct. 2008 5963
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Start in afaceri: 3.000 de euro profit pentru o singura lucrare

“Inca din facultate ma gandeam la afaceri”, spune R.M., patronul unei firme din Bucuresti care monteaza acoperisuri din tabla Lindab.

“Idei de afaceri aveam destule, dar nu prea aveam bani, asa ca am inceput sa urmaresc ofertele de munca din ziare. M-am angajat ca agent commercial la o firma care distribuia produse de birotica si papetarie.”

Veniturile erau insa modeste. Concurenta era mare, iar R.M. nu avea nici macar masina, apela la un taximetrist pentru a-i transporta marfa cand avea comenzi mai mari. “Meseria de agent comercial mi-a fost insa foarte utila ca experienta de viata. Salariul nu era fix, ci varia in functie de rezultate. Daca vindeam mai mult, puteam sa castig mai bine. Am fost obligat sa invat sa-mi dozez timpul astfel incat sa fiu eficient. La un moment dat insa am spus: gata! E timpul sa nu mai muncesc pentru altii. Macar daca muncesc, sa muncesc pentru mine.”

Ocazia s-a ivit aproape imediat, cand a aflat ca firma suedeza Lindab, distribuitoare de tabla pentru constructii, intra pe piata romaneasca si cauta distribuitori. Ideea i-a suras lui R.M.

S-a prezentat la Lindab, unde a aflat care sunt conditiile pentru a deveni dealer, apoi a investit 2.000 de euro, toti banii pe care reusise sa-i stranga din papetarie, si a demarat activitatea.

Era vorba nu numai de gasirea de clienti, ci si de executarea efectiva a lucrarilor, asa ca R.M. i-a insotit pe specialistii firmei suedeze la lucrarile de montaj si instalatii, si in cateva saptamani cunostea in detaliu atat materialele, cat si procedeele tehnice specifice.

Primul client: o carmangerie care dorea un acoperis modern. Profitul obtinut a fost de aproape 3.000 de euro, iar acesti bani au fost investiti in scule (bormasina, foarfeca pentru tabla, ham, coarda, scara), precum si in inchirierea unei garsoniere, ca sediu pentru firma.

Primii angajati au fost doi prieteni, apoi a mai angajat patru oameni, formand in timp o echipa de 30 de lucratori – cei mai multi dintre acestia fiind tineri din satele si comunele de pe langa Bucuresti, mai seriosi si mai dornici de a invata o meserie. Comisioanele de 15-25% primite de ei pentru executarea comenzilor s-au dovedit foarte motivante, stiut fiind faptul ca in provincie viata e mai ieftina.

Treptat, firma s-a extins, atat ca dotari (s-au achizitionat trei masini si o duba pentru transportul muncitorilor si al materialelor), cat si ca gama de lucrari executate: amenajari interioare, mansardarea podurilor locuibile, montaj ferestre de mansarda, principala activitate ramanand insa tot constructia de acoperisuri.

Ca sa gaseasca clienti, R.M. a cautat vile aflate in constructie: vorbea cu beneficiarul, il intreba daca a rezolvat problema acoperisului, apoi facea pe loc o masuratoare a sarpantei si prezenta un pret.

De multe ori s-a intamplat ca respectivii beneficiari sa decida pe loc sa colaboreze cu el. Au fost comenzi pentru numeroase case de vacanta, resedinte, vile particulare, hoteluri, institutii, hale industriale. “Sunt si riscuri in aceasta activitate”, spune R.M. “Intarzieri in livrarea materialelor sau solicitari ale clientilor care nu sunt in concordanta cu solutiile tehnice pe care le putem oferi noi. De asemenea, exista si perioade moarte, cand ploua sau ninge.”



Tags: afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]