Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri 07 Feb. 2024 717
Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata.

Daca firmele concurente din zona dumneavoastra au construit bariere de intrare puternice, va va fi mai greu sa intrati in afaceri pe acest domeniu de activitate. Odata intrat pe piata este de datoria dumneavoastra sa construiti in jurul firmei bariere de intrare, care vor actiona asemanator zidurilor unei cetati – intrusii vor fi tinuti deoparte, aliatii vor putea sa vi se alature. 
 
Tabelul urmator va sugereaza barierele de intrare posibile si modalitatea de abordare si analizare a acestora:
 
Tipul barierei - Intensitatea factorului - Descriere
 
Cheltuieli mari de operare - 3 - Mana de lucru scumpa si multa, mai ales in perioaoda de 
cules
 
Experienta necesara - 2 - Trebuie cunoscut modul de pregatire a terenului, perioada de insamantare, cules, tratarea si apararea plantelor contra bolilor si daunatorilor in sistem ecologic etc.
 
Problemele tehnice si tehnologice - 3 - Utilaje scumpe, greu de intretinut
 
Lipsa furnizorilor si distribuitorilor - 3 - Se stabilesc contacte cu diversi furnizori de materii prime (ex. seminte, rasad etc.) si distribuitori care iau marfa direct pentru export
 
Reglementari legislative - 4 - Intrarea in Uniunea Europeana a impus tot mai multe norme cu privire la agricultura ecologica: certificari si 
inspectii periodice etc.
 
Piata saturata - 0 
 
Marcile inregistrate - 1 - Nefiind inca concurenta nu se impune un nume de marca pe piata produselor bio in Romania. Este important numele firmei pentru a fi retinut usor in limbile de circulatie internationala.
 
In agricultura ecologica, o importanta deosebita este acordata procedurilor de control ce garanteaza inregistrarea la un organism de inspectie national, cu competente in domeniu, a tuturor exploatatiilor care reclama agricultura ecologica.

Aceste organisme sunt ele insele desemnate de autoritatile insarcinate cu verificarea capacitatii lor de a conduce sistemul de inspectie intr-un mod echitabil si eficient si se supun reglementarilor in vigoare. 
 
Inspectia se face pe tot parcursul procesului de productie, inclusiv la stocare, prelucrare si ambalare. Exploatatiile sunt inspectate cel putin o data pe an si fac obiectul controalelor prin sondaj.

Sanctiunile prevazute in caz de incalcare a reglementarii sunt retragerea imediata a dreptului de a face referire la modul de productie ecologica pentru produsele in discutie, la care se adauga penalitati mai mari in caz de infractiuni mai grave. Agricultorii sunt obligati sa tina un registru amanuntit al practicilor lor agricole incluzand, pentru crescatori, obligatia de a tine registre complete care sa descrie sistemele de gestiune a septelului.
 
Foarte putine dintre barierele de intrare sunt durabile. Nu ofera protectie pe termen lung. Pentru aceasta, trebuie sa previzionati intervalul de timp in care noii concurenti vor reusi sa strapunga aceste bariere.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceri ecologicestart in faceribariere la intrarea in afaceri

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]