Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start in afaceri cu Vipera Berus

de Zenobia Badescu 27 Mai. 2012 2992
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi romani sunt tentati sa intre in afacerile cu vipere. Privim, in mod natural, catre profiturile care se pot obtine de pe urma activitatii de comert cu venin de vipere si realizam ca discutam despre afaceri profitabile. Cu toate acestea, este esential sa ne inarmam cu un set amplu de cunostinte referitoare la aceste vietati inainte de a initia orice fel de investitii.

Iata cateva detalii esentiale despre Vipera Berus, detalii extrase din ghidul "Ferma de vipere":

Vipera berus prefera marginile de paduri si poienile, locurile insorite si pantele muntoase, fiind intalnita si la altitudinea de 2.000 m. In anii cu veri calduroase si toamne lungi, habitatul acesteia se extinde pana la 2.100 m, sau chiar mai mult – adica in anii cand intra in hibernare pe la jumatatea lunii noiembrie.

In general, sunt preferati versantii sudici ai muntilor. In zonele de deal si podis o intalnim de asemenea in interiorul padurii, dar mai ales in poienile insorite, cu iarba inalta, precum si pe pajistile intinse. O putem intalni si in interiorul padurii, unde se ascunde in covorul de frunze, sub trunchiuri de copaci doborati (se camufleaza excelent). De asemenea, se mai ascunde si sub stancile sau in crapaturile acestora care se afla in interiorul padurii. O mai putem gasi in apropierea paraielor de munte, insorindu-se pe bolovani.

Este un animal crepuscular si nocturn, vaneaza mai mult in primele ore ale diminetii si spre seara, cand temperatura nu este atat de ridicata. Este un animal fricos, simtind apropierea omului de la o distanta destul de mare si refugiindu-se in adapost.

In captivitate, unele exemplare se „imblanzesc”, in timp ce altele, mult mai agresive, sar sa muste chiar la cateva luni de la captura. Se intalneste in Europa (la nord pana la paralela 70, iar la sud pana la limita Muntilor Cantabriei si Pirenei, Alpii Albanezi si Bulgaria), in Asia septentrionala si centrala, iar la est pana la insula Sachalin. O mai gasim in Polonia, Germania, Austria, Ungaria, Cehia, Anglia si Romania (Muntii Tureanu). Ca o curiozitate, pe Valea Buzaului exista o comuna numita Viperesti. Dintre cele trei specii de vipere (singurii serpi veninosi de la noi) – Vipera berus este cea mai raspandita.

Toate aceste specii sunt protejate prin lege deoarece populatiile de vipere sunt in continua scadere. Faptul ca sunt semnalate zone noi in care acestea au reusit sa ajunga nu poate decat sa ne bucure. Speram ca va exista o mai buna intelegere a oamenilor in relatia cu ele.


>>>Ghidul "Ferma de vipere"


Tags: ferma de viperevipera berusviperavipere protejate

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]