Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start in afacerile cu lumanari decorative - Echipamentul de baza

de Ideideafaceri.ro 02 Sep. 2011 8593
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cei mai multi potentiali antreprenori cauta sa isi demareze afacerile cu cat mai putine riscuri implicate. Se documenteaza si cerceteaza indelung „terenul” in care doresc sa isi stabileasca afacerile si se pegatesc pentu un start puternic. In afacerile cu lumanari decorative, una dintre fazele care rapesc cel mai mult timp si cea care detine o importanta foarte mare este cea de procurare a echipamentului de baza.

Iata cateva detalii din partea expertilor in domeniu, detalii care sa va ajute sa porniti cu dreptul in aceste afaceri profitabile:

In luarea deciziei de achizitionare a echipamentului care este necesar pentru a putea incepe lucrul, un rol deosebit il joaca tipul de lumanari luat in consideratie, dotarea existenta, precum si bugetul disponibil. Cu cateva exceptii, majoritatea articolelor nu sunt specializate si de aceea procurarea lor se face destul de usor.

1.    In primul rand, veti avea nevoie de o sursa de caldura. Reteaua de gaze naturale este cea mai potrivita sursa de caldura. Daca incinta in care se va desfasura procesul de confectionare a lumanarilor nu are alimentare cu gaz natural, atunci se poate folosi o plita pe care poate fi incalzita cu alcool metilic sau gaz din butelie.

2.    Apoi veti avea nevoie de un vas pentru topirea cerii. Un vas de aluminiu, care se prezinta in conditie buna si are fundul plat, este foarte potrivit pentru topirea cerii. Este preferabil ca vasul sa fie dintr-o singura bucata, caci, in caz contrar, ceara se poate risipi prin intrarea in nervurile lui. Daca nu se lucreaza cu cantitati mari, un fost ibric de cafea se poate folosi, de asemenea, pentru topirea cerii.

3.    Cutiile metalice de diverse marimi sunt instrumente de care veti avea nevoie atat la topirea cerii in cantitati mici, cat si la pastrarea resturilor de ceara dupa incheierea lucrului.

4.    Veti mai avea nevoie de un vas de fierbere cu fund dublu. Vasul cu ceara pusa la topit nu se aseaza direct pe sursa de caldura, ci se pune intr-un vas cu fund dublu, care contine apa. Se recomanda ca vasul cu fund dublu sa fie facut din aluminiu sau otel inoxidabil, deoarece interiorul lui va fi expus la zgarieturi si stropire cu ceara.

5.    Baia de racire este un vas in care se pune apa la temperatura camerei, pentru a grabi racirea cerii. Dimensiunea vasului depinde de lungimea lumanarii, caci aceasta trebuie sa fie racita in intregime.

6.    Cantar

7.    Cana gradata

8.    Termometru pentru ceara

Din pacate, prea putini potentiali antreprenori care isi doresc sa isi demareze afacerile din domeniul confectionarii lumanarilor detin informatiile necesare si acest lucru le deturneaza succesul din afacerile lor. Puteti afla informatiile complete si recomandarile expertilor din domeniu pentru a va demara o afacere cu lumanari decorative chiar aici!




Tags: afaceriechipament lumanariafaceri lumanarilumanari decorative

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]