Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start pentru Spiritul Craciunului!

de Maria Nicutar 24 Dec. 2011 2519
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Spiritul Craciunului nu mai exista pentru multi dintre noi. Pur si simplu, nu mai credem in Craciun fiindca altii au reusit sa “ordinarizeze” acest moment frumos din an. Unii cauta spiritul Craciunului acolo unde nu exista sanse reale de a-l gasi vreodata, pentru unii spiritul Craciunului vine odata cu sesiuni solide de cumparaturi.

Indiferent de sursa in care ne gasim spiritul Craciunului, nu ar trebui sa pierdem din vedere valoarea acestui moment, incarcatura sa emotionala. Nu ar trebui sa uitam nici semnificatia acestei sarbatori si implicatiile sale de ordin nobil: generozitate, afectiune, grija, liniste si putere de meditatie asupra anului care s-a scurs si asupra anului care urmeaza.

Craciunul simbolizeaza pacea? Craciunul simbolizeaza uniunea? Cred ca ambele notiuni isi au locul in sarbatorile de Craciun si aceste sarbatori ne ofera prilejul perfect de deschide ochii la larg asupra modului in care traim.

Una dintre cele mai viabile decizii pe care le putem lua in acest moment al anului, este cea de a ne dezlipi de aspectul material. Am vazut sarbatori de Craciun frumoase, sarbatori cu mese deloc imbelsugate, sarbatori fara brad de Craciun si fara cadouri. Apoi am vazut si sarbatori de Craciun lipsite de esenta, cu doi curcani suiti pe o masa decorata pana in cel mai mic detaliu, vin rosu in pahare de cristal, pomi de 2 m si globuri suflate cu aur.

Per total, nimic nu scoate la iveala mai eficient spiritul Craciunului decat persoanele care privesc imaginea de ansamblu, imaginea din spatele aranjamentelor si detaliilor care nu mai conteaza. Toate aceste detalii palesc in fata unei familii care decide sa se bucure cu adevarat de faptul ca sunt impreuna si nu de cadouri, nu de funditele rosii din brad, nu de pocnitori si luminite decorative, nu de servetelele ornamentale sau de brazii frumos impodobiti.

La final, lasam putin afacerile deoparte, lasam carierele sa ia o pauza, decuplam laptop-urile, aruncam dosarele de lucru in birouri si ne adunam toti sa sarbatorim un moment frumos constientizat, un moment incarcat de viziunea la care lucram impreuna.


Tags: afaceri craciunspiritul craciunului

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]