Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Stevia dulce, o afacere agricola de succes
Zilele trecute, am vazut o stire scurta pe ProTv, referitoare la cultivatorii de stevie dulce. Ca orice stire scurta, nu iti spune mare lucru, dar ideea de afacere in sine este excelenta. M-am gandit sa o dezvolt, pentru a vedea, alaturi de dumneavoastra, daca "se merita sau nu". Raspunsul este inca de la inceput "Da, se merita!". Dar de ce?
Stevia Rebaudiana e o planta dulce utilizata ca indulcitor in alimentatie, fiind deosebita de specia traditionala intalnita in Romania, Stevia Rumex, spun cercetatorii.Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Stevia rebaudiana este de 300 de ori mai dulce decat clasicul zahar si il poate inlocui cu succes, fiind mai benefica – o lingura de stevie echivaleaza cu 5 linguri de zahar.
Care ar fi beneficiile unei afaceri cu stevie dulce?
Pentru corpul uman, sunt multiple: efect anti-bacterian, nu provoaca carii, poate fi folosita si de diabetici, stimuleaza energia, diuretic natural, regleaza presiunea sangelui si duce la pierderea in greutate, trateaza afectiunile gingivale, regleaza nivelul glicemiei din sange.
Stevia dulce este sanatoasa pentru organism si dintr-un hectar (30.000 plante) rezulta in fiecare an 2.000-2.500 kg de frunze uscate. Stevia se recolteaza din primul an. Plantatia de stevie dulce dureaza trei decenii. Poti obtine aproape 7 lei/kg de frunze uscate de stevie dulce.
Pretul unei afaceri cu stevie dulce ajunge undeva la 15.000 euro, pentru 30.000 plante stevie. Stevia dulce creste in sudul Americii, fiind sora buna cu stevia noastra, dupa cum scrie ziarul Formula As.
Numele farmaceutic este dulcostevina.
In 1812, un francez, Benjamin Delessert, a reusit sa extraga zaharoza din sfecla. Zaharul a devenit insa un aliment periculos.
Dulcostevina este un extract obtinut din planta de origine sud-americana Stevia rebaudiana. Ea se intalneste in Paraguay si Brazilia. S-ar putea ca producatorii de bauturi carbogazoase Coca Cola si Pepsi sa treaca la folosirea unui indulcitor natural, urmand a folosi chiar stevia dulce.
Dulcostevina este un extract natural din frunzele steviei dulci, care contine pe langa steviozida, substanta cu gustul dulce cel mai puternic, si alte principii active sinergice, precum rebaudiozida, steviolbiozida etc, precizeaza cercetatorii. Acest amestec are efect indulcitor si terapeutic, poate fi administrat in forma pura sau lichida.
De asemenea, pulberea este extractul cel mai pur al plantei, conditionat sub forma unui praf albicios, cu un efect de indulcire atat de puternic, incat pus pe limba, creeaza senzatia de amarui.
La randul ei, solutia de dulcostevina are o putere semnificativa de indulcire. Sase picaturi din aceasta solutie indulcesc un pahar de limonada de 200 ml, iar opt picaturi, o cana de ceai de 300 ml.
Dulcostevina previne numeroase boli: diabetul, obezitatea, cariile dentare, infectiile renale, litiaza renala, este folosita la tratamente interne precum cele pentru diabetul de tip I, diabetul de tip II, hipertensiunea, adjuvant in ischemie cardiaca, adjuvant in aritmie cardiaca, infectiile gripale, retentiile de lichide, candidoza, adjuvant in depresie, acnee, rani.
Unul din zonele unde extractul este cu adevarat miraculos, scrie Formula As, este cel al slabitului. Dulcostevina are ZERO calorii si nu ingrasa niciun pic. Mai mult decat atat, studiile nu au scos la iveala vreun efect advers la aceasta stevie dulce si nici vreo reactie alergica la acest tip de produs.
In Romania, dulcostevina este produsa atat ca pulbere, cat si in stare lichida de o companie din Prahova si este OMOLOGATA ca supliment alimentar de catre Ministerul Sanatatii. O identificam usor in farmaciile si magazinele naturiste din toata tara.
Ca urmare, aceasta afacere agricola are un viitor asigurat!
Articole conexe
Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic
de Bianca TilaRentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele
de Bianca TilaCum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet
de Idei de afaceri3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit