Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tendintele si perspectivele unei afaceri cu covrigi calzi

de Dragos Craciun 24 Oct. 2014 3322
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Covrigaria este deja o afacere care s-a extins si se simte nevoia unei diversificari a sortimentelor de covrigi (cel putin in ceea ce priveste forma, daca nimeni nu se incumeta inca sa modifice reteta). In trecut existau sortimente strans legate de obiceiurile specifice ale zonelor. Acum pe piata se vand in principal covrigii de Brasov, din aluat simplu, impletiti, opariti si presarati cu sare, pentru ca ei au procesul de productie cel mai accesibil.

Marele atu al acestor produse de brutarie este faptul ca nu sunt sezoniere, nu sunt consumate mai putin iarna si mai mult vara, ci pe tot parcursul anului.

Credem ca diversificarea ar putea incepe cu schimbarea formei si, incetul cu incetul, si a compozitiei, prin adaugarea de zahar, oua, vanilita, arome, susan, masline, sau incercarea diferitelor dimensiuni. Un covrigar cu putina imaginatie ar putea sa produca covrigi cu germeni de grau, cu nuca sau insiropati. In cazul specialitatilor, costurile mai mari de fabricatie se compenseaza, de obicei, cu un adaos comercial ridicat.

In  S.U.A.,  exista asa-numitii „bagels“, care sunt tot un fel de covrigi, dar umpluti cu un ingredient, si care cunosc  un succes deosebit. S-au infiintat chiar restaurante specializate  pe acest produs, care ofera consumatorilor cateva zeci de sortimente, alaturi de bauturi calde sau racoritoare. - Covrigarie

Astfel de restaurante functioneaza pe principiul diviziunii muncii, in sensul ca un client care sta la masa si comanda un covrig si o cafea este servit de trei persoane: un angajat  preia  comanda, un altul pregateste covrigul, un altul cafeaua, apoi primul angajat il serveste pe client si incaseaza banii.  

Totul dureaza maximum un minut. Bineinteles, produsele sunt intotdeauna foarte proaspete (chiar si la ora 23.00 se servesc covrigi facuti in urma cu maximum 10  minute) si se tine cont chiar ca forma lor sa fie perfecta: covrigii deformati nu sunt oferiti spre vanzare, ci sunt taiati in 6-8 bucati care sunt puse intr-un stand special cu platouri, aflat la indemana clientilor. Acestia au astfel posibilitatea sa guste diferite sortimente inainte de  a opta pentru unul anume.

Umplutura clasica a covrigilor bagels  este  branza,  dar  exista  si variante  de  lux  –  de  exemplu, bagels  cu  somon  afumat.  Intre aceste doua extreme, se intalnesc bagels  cu  miere,  cu  nutella,  cu legume,  cu  carne  de  curcan,  cu ton  etc.  Bauturile  alcoolice  joaca un  rol  minor  intr-un  astfel  de restaurant,  deoarece bauturile care merg cel mai bine cu acesti covrigi  sunt  coca-cola,  sucul  de portocale, laptele si cafeaua.

E foarte posibil ca viitorul covrigariilor in Romania acesta sa fie: un mini-local de tip fast-food, unde trecatorii grabiti sa intre si sa ia  micul  dejun sau o gustare rapida, care sa cuprinda un covrig umplut  si o ceasca de cafea.

Elementele cu greutate pentru succesul unei astfel de afaceri vor fi calitatea deosebita a covrigilor si amplasamentul  localului.  Deocamdata, cel mai bine este sa aveti in vedere diversificarea ofertei dvs. cu  produse  de patiserie  – strudele,  merdenele, diverse pateuri – care, daca sunt oferite fierbinti, se  bucura de o apreciere considerabila din partea publicului.

Covrigarie


Tags: afaceriafacerecovrigicovrigariesortimente de covrigi

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic

de Bianca Tila
05 Iul 2024
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]