Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Tendintele si perspectivele unei afaceri cu covrigi calzi
Covrigaria este deja o afacere care s-a extins si se simte nevoia unei diversificari a sortimentelor de covrigi (cel putin in ceea ce priveste forma, daca nimeni nu se incumeta inca sa modifice reteta). In trecut existau sortimente strans legate de obiceiurile specifice ale zonelor. Acum pe piata se vand in principal covrigii de Brasov, din aluat simplu, impletiti, opariti si presarati cu sare, pentru ca ei au procesul de productie cel mai accesibil.
Marele atu al acestor produse de brutarie este faptul ca nu sunt sezoniere, nu sunt consumate mai putin iarna si mai mult vara, ci pe tot parcursul anului.Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cultura de sofran
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Credem ca diversificarea ar putea incepe cu schimbarea formei si, incetul cu incetul, si a compozitiei, prin adaugarea de zahar, oua, vanilita, arome, susan, masline, sau incercarea diferitelor dimensiuni. Un covrigar cu putina imaginatie ar putea sa produca covrigi cu germeni de grau, cu nuca sau insiropati. In cazul specialitatilor, costurile mai mari de fabricatie se compenseaza, de obicei, cu un adaos comercial ridicat.
In S.U.A., exista asa-numitii „bagels“, care sunt tot un fel de covrigi, dar umpluti cu un ingredient, si care cunosc un succes deosebit. S-au infiintat chiar restaurante specializate pe acest produs, care ofera consumatorilor cateva zeci de sortimente, alaturi de bauturi calde sau racoritoare. - Covrigarie
Astfel de restaurante functioneaza pe principiul diviziunii muncii, in sensul ca un client care sta la masa si comanda un covrig si o cafea este servit de trei persoane: un angajat preia comanda, un altul pregateste covrigul, un altul cafeaua, apoi primul angajat il serveste pe client si incaseaza banii.
Totul dureaza maximum un minut. Bineinteles, produsele sunt intotdeauna foarte proaspete (chiar si la ora 23.00 se servesc covrigi facuti in urma cu maximum 10 minute) si se tine cont chiar ca forma lor sa fie perfecta: covrigii deformati nu sunt oferiti spre vanzare, ci sunt taiati in 6-8 bucati care sunt puse intr-un stand special cu platouri, aflat la indemana clientilor. Acestia au astfel posibilitatea sa guste diferite sortimente inainte de a opta pentru unul anume.
Umplutura clasica a covrigilor bagels este branza, dar exista si variante de lux – de exemplu, bagels cu somon afumat. Intre aceste doua extreme, se intalnesc bagels cu miere, cu nutella, cu legume, cu carne de curcan, cu ton etc. Bauturile alcoolice joaca un rol minor intr-un astfel de restaurant, deoarece bauturile care merg cel mai bine cu acesti covrigi sunt coca-cola, sucul de portocale, laptele si cafeaua.
E foarte posibil ca viitorul covrigariilor in Romania acesta sa fie: un mini-local de tip fast-food, unde trecatorii grabiti sa intre si sa ia micul dejun sau o gustare rapida, care sa cuprinda un covrig umplut si o ceasca de cafea.
Elementele cu greutate pentru succesul unei astfel de afaceri vor fi calitatea deosebita a covrigilor si amplasamentul localului. Deocamdata, cel mai bine este sa aveti in vedere diversificarea ofertei dvs. cu produse de patiserie – strudele, merdenele, diverse pateuri – care, daca sunt oferite fierbinti, se bucura de o apreciere considerabila din partea publicului.
Covrigarie
Articole conexe
Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic
de Bianca TilaRentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele
de Bianca TilaCum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet
de Idei de afaceri3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit