Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

TOP 10 tari in care femeile detin cele mai multe afaceri

de Alina Constantinescu 06 Apr. 2018 2569
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Potrivit studiului Mastercard Index of Women Entrepreneurs 2018, Romania se afla pe locul 9 in clasamentul tarilor cu cel mai ridicat procentaj al afacerilor detinute de femei. Studiul, care a ajuns la a doua editie in acest an, vizeaza progresul si realizarile antreprenoarelor din 57 de tari care acopera cinci regiuni geografice – Asia-Pacific, Europa, America Latina, Orientul Mijlociu si Africa si America de Nord.

Rezultatele studiului arata ca 28.9% din afacerile din Romania sunt detinute de femei. Anul trecut ne aflam pe locul 13, cu un procentaj de 27,5%.

"Per ansamblu, Romania inregistreaza scoruri mai bune decat in 2017, un trend ce speram ca va continua si in anii urmatori, astfel incat femeile antreprenor si cele de afaceri din tara noastra sa reuseasca sa isi realizeze pe deplin potentialul, sa isi atinga obiectivele si, in cele din urma, sa accelereze cresterea incluziunii. Lansarea Mastercard Index of Women Entrepreneurs in preajma Zilei Internationale a Femeii reprezinta un apel al Mastercard la nivel global de a pune capat discriminarilor de gen fata de antreprenoriatul feminin din intreaga lume", a declarat Diana Tanase, directorul de marketing al Mastercard Romania.

Care sunt tarile in care femeile detin cele mai multe afaceri?

Top 10 tari cu afaceri conduse de femei:

Ghana - 46,4%
Rusia - 34,6%
Uganda - 33,8%
Noua Zeelanda - 33%
Australia - 32,1%
Vietnam - 31,3%
Polonia - 30,3%
Spania - 29,4%
Romania - 28,9%
Portugalia - 28,7%.

De asemenea, studiul releva faptul ca antreprenoriatul feminin prospera in economiile mai dezvoltate, deoarece femeile-antreprenor au posibilitatea sa aleaga dintr-o gama mai larga de resurse si oportunitati, ce le permit inclusiv accesul la capital, la servicii financiare si la programe academice.

In ceea ce priveste conditiile de sprijin si oportunitatile de dezvoltare antreprenoriala pe care le au femeile, Romania ocupa locul 32 din 57, cu un procentaj de 61,9%. In 2017 a inregistrat la acest capitol o usoara scadere: se afla pe locul 29 din 54 de tari, cu un procentaj de 62,1%.

 Clasamentul din 2018 mai ia in calcul rezultatele progresului inregistrat de femei, categorie la care Romania se afla pe locul 33, cunostintele si accesul la resurse financiare, unde Romania ocupa locul 24, si sprijinirea initiativelor antreprenoriale, categorie la care tara noastra se situeaza pe pozitia 29.

Clasament 2018 privind conditiile de sprijin si oportunitatile de dezvoltare antreprenoriala

Noua Zeelanda – 74,2%
Suedia – 71,3%
Canada – 70,9%
Statele Unite ale Americii – 70,8%
Singapore – 69,2%
Portugalia – 69,1%
Australia – 68,9%
Belgia – 68,7%
Filipine – 68%.
UK - 67.9%

Tarile care au inregistrat cele mai mari scoruri – Noua Zeelanda, Suedia, Canada, Statele Unite ale Americii si Singapore – au in comun patru factori-cheie ce permit afacerilor sa aiba succes: accesul la servicii financiare, usurinta de a face business, sprijinul puternic acordat IMM-urilor si o guvernare de calitate.


Tags: femei in afaceriantreprenoriat femininfemei-antreprenoreconomie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]