Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 intrebari care te ajuta sa intelegi daca esti pregatit sa devii om de afaceri!

de Adela Simonescu 25 Iun. 2014 2662
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Numerosi sunt cei care vor incepe afaceri si anul acesta, desi nu mai avem mult timp pana la final. Vor incepe afaceri in domeniul agricol, vor infiinta o ferma BIO sau poate un magazin online cum nu s-a mai vazut. Vor infiinta un centru de consultanta in afaceri sau un institut cultural care sa atraga cei mai buni studenti din tara.

Oricare ar fi ideea de afacere pe care dorim sa o valorificam, exista abilitati si competente, talente si pasiuni de care sa avem grija pentru ca start-ul unei afaceri sa fie un succes veritabil.

Iata cele 5 intrebari pe care orice potential antreprenor trebuie sa si le auto-adreseze pentru a stabili daca este pregatit pentru o afacere de succes, conform Entrepreneur.com:

1. Cat de confortabil esti cu sentimentul lipsei confortului?
Sa devii antreprenor implica o doza inalta de incertitudine. Nu poti sa stii cu siguranta cum va debuta afacerea, cat de dificil va fi sa o administrezi, daca partenerul de afaceri te va insela din primele doua luni de la start-up sau peste doi ani, cand ti-e lumea mai buna.

2. Esti disciplinat? Ai nevoie de o doza mare de auto-disciplina pentru a pune pe picioare o afacere de succes. Vor fi momente in care vei fi obosit, cand ti se va parea mai atragatoare cariera si nu propria afacere. Trebuie sa fii disciplinat pentru a ramane in mediul business pana cand iti vei visul indeplinit.

3. Cum stai cu sanatatea? Cand incepi o afacere, nu vei avea prea multe zile libere. Cu cat intelegi acest lucru mai repede, cu atat mai bine. Nu iti vei permite sa lipsesti de la birou si va trebui sa fii intr-o forma cat mai buna.

4. Iubesti ceea ce faci si esti bun la acest capitol? Pasiunea este de baza pentru orice fel de reusita, nu doar in cariera si in afaceri. O afacere iti va lua ore numeroase pentru a-i pune bazele, pentru a o administra, pentru a o aduce in punctul in care sa returneze profit. Sigur ai ales o idee de afacere pe care sa o urmaresti cu toata pasiunea de care esti capabil si pe care sa fii pregatit si entuziasmat sa o dezvolti si peste zece ani?

5. Cat de bine interactionezi cu ceilalti? Chiar si atunci cand ne credem pe cont propriu, adevarul este ca in afaceri nu esti niciodata singur. Vei negocia cu unii, vei intra in parteneriate cu altii, te vei asocia cu profesionisti si vei colabora cu foarte multe lume. O afacere se cladeste pe baza unor relatii care depasesc orice imaginatie. Nu te astepta sa dai lovitura daca nu stii cum sa te porti, cum sa interactionezi cu ceilalti.

sursa: Entrepreneur.com

sursa foto: www.freegreatpicture.com






Tags: om de afaceri de successucces in afacerivrei sa devii om de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Abilitati pe care trebuie sa le ai daca iti doresti succes in afaceri

de Camelia Diaconu
10 Ian 2020
Indiferent de domeniul ales, orice antreprenor care isi doreste sa porneasca o afacere pe cont propriu, are nevoie sa stie ca exista cateva abilitati...

3 sfaturi pentru un start de succes in afaceri

de Magdalena Popa
28 Ian 2015
Ca lucrator in domeniul afacerilor, ai sansa sa intalnesti sute de antreprenori in fiecare an. Asa cum iti poti imagina, avem de multe ori de-a face...

Cum sa-ti asumi riscurile daca vrei sa ai succes in afaceri?

de Anca Raileanu
24 Nov 2014
Mark Zuckerberg a spus la un moment dat ca "intr-o lume aflata in schimbare continua si rapida singura stategie garantata esecului este aceea de a...

Top 5 activitati pentru succes in afaceri!

de Ilinca Dobrescu
26 Mai 2014
Afacerile sunt conduse de catre leaderi puternici, cu viziune clara. Sunt proiecte ce pleaca de la stadiul de simpla idee si apoi ajung sa devina...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]