Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 temeri pentru antreprenori la inceput de drum

de Maria Nicutar 13 Ian. 2012 4085
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Start-up-urile nu au fost si nu vor fi niciodata procese simple. Nu avem cum sa intram in afaceri fara temeri, fara griji, oricat de bune ar fi ideile noastre de afaceri. Temerile ne ajuta, in mare parte, sa ne pastram un nivel inalt de precautie, un nivel inalt de auto-aparare impotriva riscurilor si obstacolelor cu care avem de-a face in mediul business.

Haideti sa vedem si care sunt cele mai mari 5 temeri pentru antreprenorii la inceput de drum, temeri cu care ne putem obisnui in timp:

1. Proiectarea unui plan de afaceri. Planul de afaceri este vital si o stim cu totii. Stim cat de important este si cate obiective putem indeplini doar cu ajutorul sau. Chiar si asa, amanam procesul de gandire si de proiectare a planului de afaceri si multi nu mai ajung in punctul in care sa il initieze. Planul de afaceri ne sperie deoarece el ne decide, intr-o buna parte, succesul de care ne putem bucura in mediul business.

Ceea ce trebuie sa intelegem este faptul ca un plan de afaceri va fi supus modificarilor si retusarilor in nenumarate randuri de-a lungul timpului. Nu va asteptati la o versiune perfecta a planului de afaceri din prima incercare. Incercati sa va imbunatatiti planul de afaceri cu fiecare ocazie si va veti situa cu un pas mai aproape de succes cu fiecare noua imbunatatire.

2. Gasirea investitorilor potriviti. Ideile de afaceri cer bani pentru a fi puse in practica si ne este teama de momentul in care va trebui sa pornim la drum sa ne cautam investitori doritori sa ne acorde sprijin financiar. Ne este teama sa ne prezentam ideile de afaceri, ne este teama de esecuri, de refuzuri, de necesitatea de a convinge un auditoriu dificil.

3. Intrarea in afaceri alaturi de parteneri de afaceri. Partenerii de afaceri ne dau si ei numeroase batai de cap. Sunt numerosi experti din mediul de afaceri care ne recomanda, in repetate randuri, sa nu intram in parteneriate de afaceri. Recomandarile lor ne spun sa pornim afaceri pe cont propriu si sa ne bazam doar pe noi insine si pe familiile noastre. Partenerii de afaceri ne pot trada, ne pot fura idei sau capital, pot incerca sa profite de noi, pot incerca sa ne inlature de la conducerea afacerilor in care am intrat impreuna. Aceste idei sunt motive intemeiate de teama pentru antreprenori la inceput de drum si pentru cei cu experienta solida in afaceri.

4. Teama de cifre si de contabili. Cifrele si termenii aceia intortocheati ne dau mari batai de cap. Nu ne pricepem la cifre si ne este frica de contabili. Acestia sunt profesionisti care isi pot face de cap in afacerile noastre si totul se intampla din cauza faptului ca noi nu detinem cunostintele si abilitatile necesare pentru a-i controla.

5. Teama de consultanti si de experti. Daca expertii si consultantii mei vor considera ca pun intrebari la care ar trebui sa imi dau singur raspunsul? Daca expertii si consultantii mei imi vor prelua ideile? Daca expertii si consultantii mei nu sunt de aceeasi parere cu mine? Si acestea pot fi cauze intemeiate pentru temeri solide in randul antreprenorilor de pretutindeni.


Tags: afaceritemeri afaceriidei de afacerimediul businessstart-up

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Sep 2024
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]