Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 6 sfaturi practice pentru cei care doresc sa intre in afaceri

de Maria Nicutar 08 Aug. 2011 3355
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Adevarul este ca toti am putea sa intram in lumea afacerilor fiindca idei de afaceri exista pretutindeni. Lucrul care ne diferentiaza de restul afacerilor si ne ofera avantaje majore este sa detinem idei viabile, originale si sa urmam cateva sfaturi pentru un start bun in lumea antreprenoriatului. Iata cateva sfaturi practice demne de urmat de catre cei care doresc sa isi demareze afacerile:

1.    Economisiti bani pana cand veti fi pregatit sa va demarati afacerea. In afaceri veti descoperi ca fiecare banut conteaza si va poate asigura conditii mai favorabile pentru a va consolida proiectul, pentru a-l dezvolta si imbunatati.

2.    Discutati cu mai multe persoane care au de-a face cu domeniul in care doriti sa va demarati afacerea. Cereti sfaturi celor care deja activeaza pe piata pe care doriti sa patrundeti si invatati din greselile altora.

3.    Alcatuiti o lista de avantaje si dezavantaje ale ideii de afaceri care va intereseaza. Pe baza rezultatelor, stilizati-va ideea si modificati-o pentru a va oferi o balanta convenabila intre avantaje si riscurile pe care aceasta le presupune.

4.    Activati in domeniul in care va veti demara afacerea. Sa spunem ca vreti sa va infiintati o ferma de struti. Cea mai mare si importanta experienta si volumul major de cunostinte esentiale se vor extrage direct de la fata locului. Veti descoperi cu ce probleme si situatii puteti avea de-a face, ce avantaje si dezavantaje exista pe langa cele cunoscute de dvs. Planul de afaceri si proiectul dvs se vor schimba mult dupa o experienta live in domeniul fata pentru care prezentati interes in afaceri.

5.    Pastrati-va locul actual de munca sau cautati-va unul stabil alaturi de care sa va conduceti afacerea pana cand aceasta va intra in linia de breakeven, si va incepe sa se sustina singura.

6.    Efectuati un studiu de piata si analiza de marketing pentru a cerceta in amanunt terenul inainte de a incepe sa investiti capital in ideea dvs de afaceri. Multe cheltuieli pot fi evitate daca detineti un intreg set de informatii care sa va ghideze catre cel mai scurt si avantajos drum spre reusita in afaceri.




Tags: afaceriidei de afacerisfaturi afaceriantreprenoriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]