Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tot ce trebuie sa stii despre deschiderea unui service auto

de Idei de afaceri 25 Oct. 2023 3066
Tot ce trebuie sa stii despre deschiderea unui service auto
4.05 din 20 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cum majoritatea romanilor detin cel putin o masina, cererea este foarte mare cand vine vorba de mentenanta si repararea autovehiculelor. Drept urmare, sa iti deschizi un service auto reprezinta o idee de afaceri care iti poate aduce un profit considerabil, atat timp cat urmezi anumiti pasi. In consecinta, inainte sa pui pe picioare un atelier mecanic, informeaza-te cu atentie despre ce presupune aceasta industrie si pune pe hartie totul, pana la cel mai mic detaliu.

Serviciile si piesele tale trebuie sa faca diferenta 
 
Cand clientii vor apela la service-ul tau, cu siguranta isi vor dori ca serviciile sa fie impecabile, iar automobilele lor sa fie pe maini bune. Deci, in primul rand, ai nevoie de un distribuitor care sa iti furnizeze piese originale si verificate in prealabil, la un pret accesibil, precum cele de la dezmembrari auto. Pe de alta parte, pe langa componentele specifice masinilor, atunci cand iti deschizi un atelier, este necesar sa ai o infrastructura corespunzatoare, astfel incat mecanicii sa isi desfasoare activitatea intr-un mod profesional. 
 
Tine cont de logistica spatiului respectiv, fiindca fiecare sofer va avea probleme diferite cu privire la vehiculul său, deci este indicat sa fii pregatit pentru orice scenariu. Fa achizitii de calitate si amenajeaza-ti atelierul la standarde inalte. Iar aici vorbim de elevatoare auto, ori cele de vulcanizare, scule si utilaje auto, tehnologii pentru diagnoza automobilelor si alte echipamente sau accesorii. De aceea, este indicat sa iti adaptezi mereu stocul la cerintele pietei. 
 
Competenta angajatilor, un aspect crucial 
 
In aceasta industrie angajatii competenti fac diferenta, fiindca nimeni nu vrea sa isi lase masina pe mainile unui novice, care din cauza lipsei de experienta poate sa incurce mai mult decat sa repare. Asadar, doar cu specialisti in domeniul auto afacerea va avea succes, iar clientii vor fi multumiti de lucrarile cu pricina. Acum, in functie de serviciile pe care ai de gand sa le oferi, trebuie sa iti alegi si personalul. Poate o sa ai nevoie doar mecanici auto si ingineri, ori vrei sa ai parte de o echipa care sa ofere servicii integrate, deci o sa te ajute si expertiza electricienilor sau a tehnicienilor. In plus, pe langa forta de munca talentata, nu omite faptul ca este necesar sa investesti si in tehnologie de ultima generatie, astfel incat sa le usurezi viata angajatilor, iar acestia sa lucreze cu ultimele softuri de pe piata. 
 
Avize si respectarea legii
 
Tine cont ca atunci cand vrei sa ai o afacere in domeniul auto, cu precadere un atelier, nu este chiar floare la ureche cand vine vorba de legislatia in vigoare, fiindca va fi nevoie sa obtii multe avize, aprobari si autorizatii, ca afacerea ta sa se afle in legalitate. Deci, in acest caz, mai ales daca nu ai habar despre domeniul juridic, preferabil ar fi sa apelezi la serviciile unei firme de avocatura ca sa te ajute in acest sens si sa te indrume catre obtinerea actelor necesare. Plus ca, s-ar putea sa nu obtii documentele respective fix cand iti doresti tu, deci inarmeaza-te cu rabdare. 
 
De asemenea, un alt aspect care este foarte important consta in amplasarea atelierului si modul in care ai de gand sa il promovezi. Nu alege sa iti stabilesti sediul intr-o zona greu accesibila sau care se afla, de exemplu, departe de oras. In primul rand, va trebui sa ai un site bine pus la punct, unde sa-i prezinti clientului fiecare serviciu si produs in detaliu, ca sa capete incredere si, astfel, sa dea o fuga pana la service-ul tau auto. Cam acestea ar fi cateva dintre cele mai importante detalii la care sa te gandesti cand vrei sa pui pe picioare o afacere in aceasta industrie. 
 
Sursa foto: Shutterstock.com 
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: service autopiesedezmembrari auto

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.05 din 5 - 20 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]