Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Transforma pasiunea in afacere. Dulceata din camara poate ajunge in restaurant

de Idei de afaceri 21 Oct. 2022 865
Transforma pasiunea in afacere. Dulceata din camara poate ajunge in restaurant
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Te-ai gandit vreodata ca poti lansa chiar tu o mica (sau, de ce nu, mare) afacere de succes pe piata gemurilor, dulceturilor si muraturilor? Daca da, atunci randurile de mai jos sunt scrise pentru tine. De ce sa nu iti incerci norocul?

In general, potentialii dumneavoastra clienti vor fi persoanele singure, studentii, dar si tinerii sau familiile cu un loc de munca solicitant, care nu au timp sa se ocupe de aceste activitati casnice. 
 
O alta categorie de clienti (in cazul in care nu va ocupati cu prepararea unor gemuri, dulceturi sau muraturi de nisa, exotice, cu un pret ridicat) este reprezentata de catre pensionarii care nu mai au putere sa conserve kilograme intregi de fructe si legume si prefera sa le cumpere gata preparate.
 
Pe langa consumatorii finali, exista o a doua categorie de clienti: restaurantele, fast-food-urile, precum si magazinele naturiste, gourmet sau cu specific natural. 
 
Fireste, marile lanturi de restaurante si fast-food-uri lucreaza deja cu furnizori care pot suporta o capacitate mare de productie, insa puteti avea sanse mari de reusita in ceea ce priveste un restaurant sau un fast-food local, care are nevoie de cateva kilograme de muraturi sau borcane de dulceata pe zi.
 
In cazul in care doriti sa va concentrati pe gemuri, dulceturi sau muraturi exotice, de nisa, care nu sunt des intalnite, magazinele sau bacaniile de delicatese, de tip gourmet, respectiv cafenelele sau ceainariile vor fi cea mai reprezentativa piata-tinta pentru preparatele dumneavoastra. 
 
Publicul-tinta in aceste cazuri este inca in formare, dar obisnuit sa se rasfete o data sau de doua ori pe luna.
 
Sunt consumatori informati, uneori si gurmanzi, pentru care pretul nu reprezinta criteriul decisiv in alegerile de achizitie.
 

Costuri de start-up. Investitia initiala

 
Aproximarea sumei care va este necesara pentru demararea unei afaceri cu muraturi, gemuri si dulceturi este destul de dificila. In primul rand, conteaza foarte mult daca spatiul in care va exista unitatea de productie, ambalare, depozitare etc. este deja al dumneavoastra, daca il veti inchiria sau cumpara. 
 
De asemenea, conteaza gradul de amenajare existent al unitatii si modificarile care sunt necesare in vederea respectarii tuturor normelor legislative in acest sens. In cazul in care acestea va sunt necesare, trebuie sa aveti in vedere cheltuielile legate de restaurarea unitatii respective.
 
Asadar, valoarea costurilor de pornire a afacerii depinde de unitatea pe care vreti sa o organizati, de lucrarile de amenajare necesare si de capacitatea de productie pe care o doriti. In privinta dotarii cu functionalitati, investitiile sunt foarte mici, in functie de capacitatea de productie pe care o preconizati, fiindu-va necesare:
 
- Aragazuri/masini de gatit pentru fierberea fructelor (doar in cazul dulceturilor si gemurilor, intrucat prepararea muraturilor nu necesita fierbere) si sterilizarea borcanelor. Pretul unei masini de gatit variaza de la aproximativ 800 de euro + TVA pana la 2.400 de euro + TVA. Media se situeaza undeva pe la 1.100 de euro + TVA. In cazul in care alegeti sa sterilizati borcanele in cuptor, nu prin fierbere, este necesar sa achizitionati o masina de gatit cu cuptor incorporat.
 
- Cateva ustensile care va ajuta la prepararea dulceturilor si muraturilor: oale de fierbere, ustensile de amestecat, cutite etc. In functie de anvergura productiei dumneavoastra de gemuri, dulceturi sau muraturi si de calitatea acestor ustensile, poate fi necesar sa alocati sume cuprinse intre 100 si 300 - 400 de euro.
 
- Echipamente de congelare/racire si refrigerare pentru fructele si legumele ce urmeaza sa fie procesate. Din nou, nu putem aproxima costul investitiei dumneavoastra in acest sens, fara a cunoaste exact cantitatea de productie. Daca va veti limita la cateva sute de borcane pe luna, puteti avea nevoie de un singur echipament de congelare sau racire si refrigerare. In alegerea unui asemenea echipament conteaza si daca va veti procura materiile prime din alte surse, caz in care acestea trebuie pastrate la rece pana la urmatoarea aprovizionare, sau daca aveti posibilitatea de a utiliza propriile legume si fructe si de a va aproviziona mai des.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: dulceataafacere cu dulceataafacere cu gemcosturi start-upinvestitie initiala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]