Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trei tineri din patru viseaza sa fie propriul patron

de Marian Curelaru 21 Mar. 2014 1977
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pe cat de ambitiosi, pe atat de frustrati, inventivi si dependenti de calculator sunt tinerii europeni. Conform unui studiu realizat de Web School Factory, antidotul lor la criza ar fi sa-si creeze propria intreprindere.

In vreme ce Observatorul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare in Europa (OCDE) vorbea in 2010 despre o "generatie pierduta" pentru tinerii de pana in 24 de ani afectati de somaj, un studiu statistic publicat de Web School Factory si Fundatia Coca-Cola, bazat pe intervievarea a peste 1.000 de tineri, arata ca desi 22,8% din ei nu au de lucru, moralul lor nu este la un nivel scazut, informeaza cotidianul Le Figaro.

Raman pozitivi, desi viitorul este nesigur
Conform acestui studiu realizat in februarie 2014 de Harris Interactive, tinerii de 15-29 de ani nu sunt atat de pesimisti ca restul populatiei: 38% dintre ei se caracterizeaza ca pozitivi, iar 23% se definesc chiar drept radiosi. Aceasta statistica variaza totusi in functie de varsta respondentilor: cu cat tinerii sunt mai aproape de intrarea pe piata muncii, cu atat ei par mai frustrati.

Somajul face atat de mult parte din universul lor, incat viitorul nu li se pare sigur: 2 tineri din 5 se declara nesiguri in privinta viitorului. 12% se simt maniosi, iar 17% se simt neintelesi. Majoritatea (54%) estimeaza chiar ca liceul si invatamantul superior nu ajuta destul studentii sa stapaneasca toate dispozitivele digitale, care sunt totusi foarte utile in obtinerea unui loc de munca.

O viitoare generatie de antreprenori?
Conform studiului, tinerii ambitiosi si creativi sunt mai numerosi decat in urma cu 5 ani: ei au mai ales dorinta de a crea ceva. 61% afirma ca ar vrea sa detina un brevet de inventie. Ei spera de asemenea sa intreprinda: 73% din tineri spun ca viseaza sa fie propriul lor patron, iar 52% au deja un proiect de creare a unei intreprinderi. Cu toate acestea, pana acum, doar un antreprenor din zece are mai putin de 25 de ani.

Tinerii sunt motivati, gata sa-si dubleze eforturile pentru a se integra pe piata muncii: ei vor sa invete o limba straina (82%) si sa-si imbunatateasca cunostintele in informatica (72%). Ei mai stiu ca mobilitatea este un atu, pentru ca 71% dintre ei ar fi gata sa se mute intr-o alta regiune pentru a gasi de lucru.

Tineretea lor poate fi un handicap si ei sunt constienti de acest lucru: 56% din cei de 15-29 ani se tem ca vor fi franati de lipsa de incredere care li se acorda pe piata muncii. Printre ei, mai ales tinerele (48%) au indeosebi teama in aceasta privinta. Multi relativizeaza, afirmand ca pot schimba locul de munca pe parcurs: intr-adevar, un tanar din 10 crede ca nu va face aceeasi meserie toata viata.

Desi aspira sa-si creeze o intreprindere, participantii la sondaj considera ca finantarea proiectului lor va fi prima mare problema (94%), pentru ca lipsa de experienta si absenta contactelor in acest domeniu pot fi doua surse de dificultati suplimentare, conform majoritatii respondentilor.


Tags: antreprenoritineristudiuoptimismpiata muncii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Care sunt cele mai frecvente greseli ale antreprenorilor incepatori si CUM pot fi evitate

de Idei de afaceri
25 Ian 2024
Administrarea unei afaceri nu este usoara, mai ales in vremuri de criza. Competitia este acerba. Dezvoltarile tehnologice se indreapta spre tine cu o...

Cum realizez un studiu de piata pentru afacerea mea?

de Idei de afaceri
21 Mar 2024
Realizarea studiului de piata reprezinta procesul de prospectare, de cunoastere a pietei pe care doresti sa intri si a consumatorilor carora se...

Studiu. Pierdem cel putin o zi pentru a interactiona cu statul

de Florin Amariei
19 Ian 2022
Un studiu efectuat recent ne arata ca pierdem cel putin o zi pentru a interactiona cu statul roman. Pe lista obstacolelor mentionate de cei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]