Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Va fi mai interesant sa lucrezi la stat decat in mediul de afaceri?
Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania - CNIPMMR considera necesara respectarea unor etape in reforma salarizarii bugetarilor, arata Agerpres.
Altfel, cresterea salariilor bugetarilor ar putea periclita aplicarea masurilor destinate mediului de afaceri introduse prin noul Cod fiscal de la 1 ianuarie 2016, a declarat presedintele CNIPMMR, Florin Jianu, intr-o conferinta.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Acesta a spus: "Ne este teama ca la un moment dat va fi mai interesant sa lucrezi la stat decat sa lucrezi in mediul privat. Marirea salariilor in mediul public trebuie facuta dupa modele europene, sa fie corelata cu productivitatea muncii, iar organizatiile patronale sa fie consultate in ceea ce priveste cresterea salariului minim.
Sa se efectueze acel test IMM cu privire la impactul maririi salariului pentru ca s-ar putea sa nu mai gasesti oameni dispusi sa lucreze in economia reala, in industrie spre exemplu.
Am solicitat premierului Dacian Ciolos sa nu intervenim asupra salariilor timp de un an, sa vedem ca acest Cod fiscal nou se asaza, sa vedem impactul lui in economie".
De asemenea, Florin Jianu a mai precizat ca Guvernul Ciolos nu a iesit, inca, public cu masuri de sustinere a mediului de afaceri:
"Guvernul a cazut in capcana discutiilor pe salarizarea personalului din mediul public. S-a inceput de la o ceruta, dorita, nevoie de regandire a salarizarii in zona salariilor publice. Aici existau patru mari probleme.
Marirea succesiva a salariului minim de-a lungul anului a decalat cateva clase salariale. In cadrul aceleiasi institutii pentru aceeasi functie erau platiti diferit angajatii.
De asemenea, pentru aceleasi studii, aceeasi pregatire, oamenii erau platiti in mod diferit. Acestea erau problemele pe care legea si le-a propus sa le abordeze, in ultima instanta. Asa cum a trecut, a ajuns sa reglementeze un singur domeniu, acela al sanatatii si sa propuna o reglementare minora pentru educatie".
Sursa: www.capital.ro
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Articole conexe
10+ idei de afaceri pentru pasionatii de calatorii
de Bianca TilaRentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele
de Bianca TilaCum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare
de Bianca TilaAfaceri cu melci. Cum poti incepe acest business
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit