Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va fi mai interesant sa lucrezi la stat decat in mediul de afaceri?

de Idei de afaceri 21 Iun. 2016 2349
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania - CNIPMMR considera necesara respectarea unor etape in reforma salarizarii bugetarilor, arata Agerpres.

Altfel, cresterea salariilor bugetarilor ar putea periclita aplicarea masurilor destinate mediului de afaceri introduse prin noul Cod fiscal de la 1 ianuarie 2016, a declarat presedintele CNIPMMR, Florin Jianu, intr-o conferinta.

Acesta a spus: "Ne este teama ca la un moment dat va fi mai interesant sa lucrezi la stat decat sa lucrezi in mediul privat. Marirea salariilor in mediul public trebuie facuta dupa modele europene, sa fie corelata cu productivitatea muncii, iar organizatiile patronale sa fie consultate in ceea ce priveste cresterea salariului minim.

Sa se efectueze acel test IMM cu privire la impactul maririi salariului pentru ca s-ar putea sa nu mai gasesti oameni dispusi sa lucreze in economia reala, in industrie spre exemplu.

Am solicitat premierului Dacian Ciolos sa nu intervenim asupra salariilor timp de un an, sa vedem ca acest Cod fiscal nou se asaza, sa vedem impactul lui in economie".

De asemenea, Florin Jianu a mai precizat ca Guvernul Ciolos nu a iesit, inca, public cu masuri de sustinere a mediului de afaceri:

"Guvernul a cazut in capcana discutiilor pe salarizarea personalului din mediul public. S-a inceput de la o ceruta, dorita, nevoie de regandire a salarizarii in zona salariilor publice. Aici existau patru mari probleme.

Marirea succesiva a salariului minim de-a lungul anului a decalat cateva clase salariale. In cadrul aceleiasi institutii pentru aceeasi functie erau platiti diferit angajatii.

De asemenea, pentru aceleasi studii, aceeasi pregatire, oamenii erau platiti in mod diferit. Acestea erau problemele pe care legea si le-a propus sa le abordeze, in ultima instanta. Asa cum a trecut, a ajuns sa reglementeze un singur domeniu, acela al sanatatii si sa propuna o reglementare minora pentru educatie".
Sursa: www.capital.ro


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: mediul privatafacerimediul de afacerisalariiimmcnipmmr

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]