Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viata de antreprenor. Cum se obtin comenzile?

de Idei de afaceri 18 Iun. 2024 653
Viata de antreprenor. Cum se obtin comenzile?
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aceasta este partea cea mai chinuitoare a discutiei pentru amandoi. Nelinistea ta este usor de inteles, la fel si a lui. Pana acum totul s-a desfasurat la nivelul pur teoretic: o discutie interesanta despre posibilitati. Acum ai stricat-o de tot, cerand o comanda.

Bineinteles, se astepta la asta; doar stie ca trebuie sa-ti castigi existenta. Totusi, oamenii sunt capabili sa se amageasca, deci, adesea, acesta este locul in care practic incepi sa vezi. Pana acum ti-a dat dreptate, tu te-ai descurcat de minune, dar acum s-a intimidat. De ce? Poate nu el este factorul de decizie in companie, dar uraste sa recunoasca acest lucru.
 
Poate ca mai are inca o indoiala care nu a fost risipita si discutata. Poate ca mai devreme ai lasat vreun punct neclarificat. Poate, poate, poate.
 
Ceea ce trebuie sa faci acum este sa te descurci cu afirmatii de genul: „Ma voi gandi la asta“ sau: „Nu sunt sigur ca ni se potriveste“, sau: „Nu cred ca ni-l putem permite“, sau cu orice „ambalaj“ al cuvantului „Nu“, asa cum te descurci cu orice alta indoiala: o dezvalui, esti de acord ca trebuie sa-i acorzi atentie si apoi continui prin a o demonta. Vei rezuma permanent punctele in favoarea ta, insistand pe beneficii si comparand avantajele dominante cu problemele care vor continua, daca se priveaza de aceasta oportunitate.
 
Indiferent ce faci, nu lasa din pret, dar continua sa vinzi beneficii. Daca intr-adevar nu poti sa mergi mai departe, este de acord cu tot ce ai spus, dar spune in continuare „Nu“ si iti serveste numai obiectii absurde, sunt sanse sa existe ceva ce trebuie ascuns pentru a salva aparentele: ar putea fi valabila una din ipotezele mentionate anterior. Cum afli despre ce e vorba fara sa-l faci sa dea pe fata aparentele pe care incearca sa le salveze?
 
Cum spui cu tact: „Seful dvs. trebuie sa-si dea OK-ul pentru tot ce faceti?“ sau: „Sunteti atat de stramtorati incat nu va puteti permite nicio cheltuiala mica precum aceasta?“, sau: „Nu au incredere in dumneavoastra sa faceti o achizitie de numai 200 de lire?“, sau: „Va este atat de frica de sotia dvs.?“
 
Ai putea sa incerci asa: „Mai trebuie sa obtineti aprobarea cuiva inainte de a fi pregatit sa plasati comanda?“ sau: „Ati dori ca inginerii sau oamenii nostri de la financiar sa clarifice acest aspect inainte sa implicati compania?“, sau: „Am convenit ca aveti nevoie de cateva astfel de instrumente.

Exista vreo modalitate prin care sa va ajutam sa procurati unul mai usor? V-ar ajuta, de exemplu, platile in rate?“, sau: „Am cazut de accord impreuna ca aveti nevoie de ferestre Nutter, dar, in ceea ce ma priveste, nu ma simt niciodata impacat daca intreb doar sotia sau sotul in legatura cu aceasta decizie.

As putea sa revin mai tarziu si sa parcurgem oferta cand sunteti amandoi de fata?“ Nu exista nicio formula sigura a succesului, dar acest gen de abordare ar putea da rezultate mai bune decat sa consideri primul „Nu“ drept raspuns.
 
Daca e posibil, fa-l sa spuna ce il impiedica si cadeti de acord cum sa o abordati. „Deci mai ramane sa arunce o privire si dl Brown, nu-i asa?“ („Da.“) „Si daca este multumit, putem sa mergem mai departe si sa semnam un contract?“ („Exact.“) Perfect, daca lucrurile se desfasoara asa. Dar ar putea sa spuna: „Dumnezeule, nu! Mai e si directorul de divizie, mai trebuie obtinuta si autorizatia de investitie, mai e drum lung.“
 
Ce binecuvantare ca ai intrebat! Acum afli cu adevarat ce inseamna sistemul de achizitii si aprobari al clientului. Roaga-l sa iti explice exact cum lucreaza: versiunea oficiala, dar si cum el si colegii lui se descurca pentru a mentine firma pe linia de plutire.
 
De exemplu, s-ar putea sa aiba voie sa plaseze comenzi de pana la 5.000 de lire sterline, dar sistemul tau costa 6.000. Ce-ar fi sa facturati aparatul la 4.000 de lire si transportorul la 2.000 de lire? Ar putea sa plaseze doua asemenea comenzi fara sa-l dea afara? Unele companii si-ar sanctiona drastic achizitorii pentru asa ceva, in timp ce altele nici macar n- ar observa. Clientul tau va sti cu siguranta din ce categorie face parte angajatorul sau.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: comandavanzariantreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Sep 2024
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Care sunt cele mai frecvente greseli ale antreprenorilor incepatori si CUM pot fi evitate

de Idei de afaceri
14 Iun 2024
Administrarea unei afaceri nu este usoara, mai ales in vremuri de criza. Competitia este acerba. Dezvoltarile tehnologice se indreapta spre tine cu o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]