Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Visati sa va deschideti o ferma? Actionati inteligent!
Fermele s-au inmultit considerabil de cativa ani incoace, si multe au dat faliment in doi pasi si trei miscari proaste. De ce nu prospera fermierii, sau, macar, de ce nu reusesc sa supravietuiasca pe piata? Ce greseli se comit cand se deschide o ferma si cine nu ar trebui sa intre in aceasta industrie?
Antreprenorii care nu sunt constienti de capitalul care este implicat in deschiderea unei ferme dau faliment din start, nu au nici o sansa de supravietuire. O a doua categorie este cea a fermierilor care nu detin cunostintele necesare, experienta fara care nu se poate conduce o ferma si nici personal care sa ii ajute.Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Haideti sa vedem ce lucruri importante trebuie sa aiba in vedere viitorii fermieri:
1. Fermele implica spatiu. Daca doriti sa cresteti struti, spre exemplu, trebuie sa le puneti pasarilor la dispozitie un minim de 2 hectare pentru fiecare cuplu. Daca doriti sa cresteti prepelite, va ajunge un spatiu de 2-3 m patrati pentru 150-180 de pasari de genul acesta, in custi supraetajate. Cu alte cuvinte, asigurati-va ca aveti spatiu destul pentru animalele sau pasarile pe care doriti sa le cresteti.
2. Consultati-va cu un fermier din domeniu, si atunci cand este posibil, prindeti putina experienta prin intermediul muncii in cadrul fermei sale. De aceasta experienta depinde succesul afacerilor dvs. Aflati informatii despre animalele sau pasarile pe care doriti sa le cresteti, cum se hranesc, cum se reproduc, cu ce boli se confrunta in mod frecvent samd.
3. Echipamentele necesare si uneltele cu care veti ingriji animalele sau pasarile reprezinta surse importante de costuri pentru anumite tipuri de ferma. Luati in considerare orice produs si echipament ar putea sa va trebuiasca si puneti-l pe lista de cheltuieli. Asigurati-va ca va permiteti sa le achizitionati inainte sa cumparati spatiul pentru amplasarea fermei.
4. Aflati informatii din partea personalului abilitat sa va explice ce reguli si norme trebuie respectate pentru deschiderea si administrarea unui anumit tip de ferma. Spre exemplu, fermele de crestere a viperelor trebuie amplasate la minim 10 km de orice zona populata. Cu alte cuvinte, sunt anumite restrictii pe care trebuie sa le respectati.
5. Piata de desfacere reprezinta sursa profiturilor. Gasiti inainte de a incepe activitatea macelarii, abatoare care sa prezinte cerere pentru carnea pe care o veti produce, exportatori interesati samd. Nu este de ajuns sa produceti, ci trebuie sa produceti ce se cere si sa stiti pentru cine. Multi fermieri se trezesc in pragul falimentului deoarece nu sunt capabili sa gaseasca cumparatori interesati pentru produsele lor.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit