Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa lucrezi intr-un start-up? Iata ce trebuie sa faci!

de Alexandra Popescu 30 Mai. 2014 2081
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inainte de toate, unii antreprenori au inceput ca angajati in companii mai mult sau mai putin dezvoltate. Este cea mai buna metoda de a invata multe lucruri despre afaceri.

 
Insa, multi dintre acestia nu au stiut sa aprecieze locul de munca, crezand ca ei sunt mai buni, iar ideile lor nu trebuie sa fie contrazise de nimeni. Poate intervine neplacerea, poate este superioritatea (chiar daca nu este cazul), poate este doar un egoism. Toate acestea pot afecta viitorul ca angajat in acea companie.
Dar vine momentul, la un moment dat, cand va trebui sa te confrunti tu insuti cu angajati asemenea tie la inceput, care te trateaza cu indiferenta, nu sunt respectuosi si sunt dezinteresati. 
 
Daca iti doresti sa lucrezi intr-un start-up, ia in calcul cateva sfaturi care te vor ajuta sa devii un om de succes al companiei respective:
 
1. Angajarea ta este un salt mare de credinta pentru fondatorul start-up-ului. Antreprenorii incepatori nu sunt facuti din aur. Ei au conceptul de teren, insa nu au venituri mari. Investind o parte din capitalul lor in tine, nu este o decizie usoara. Un angajator plateste statului pentru un singur angajat o multime de impozite, mai multe decat platesti tu din salariul brut. Fiind la inceput de drum, pentru acestia inseamna mult sa plateasca pe cineva.
Ca antreprenor, gandeste-te bine atunci cand vrei sa angajezi un om. Nu trebuie sa fii influentat de catre ceilalti care isi maresc echipele cat vezi cu ochii. Fa asta doar cand esti gata si cand este timpul.
Daca este un potential angajat, aminteste-ti ca un antreprenor te considera o sansa mare. Fii pregatit sa fii calculat in procesul de luare a deciziilor.
 
2. Este o noua era de angajare, zilele "pentru cei interesati" s-au sfarsit. Daca angajatorul nu poate spune cine esti de la prima impresie, nu va mai avea timp sa caute. Cand te intalnesti cu un fondator este important sa te conectezi cu el. Vorbeste despre tine si despre experienta ta profesionala pentru a-i atrage atentia. 
Antrepreneorii trebuie, de asemenea, sa clarifice in ce constau locurile de munca. Este greu, dar distractiv.
 
3. Solicitarea unui salariu de sase cifre este un mare NU. Cei care ajung intr-o companie si cer un salariu cu multe zerouri in coada nu fac decat sa spuna despre ei ca sunt interesati de cu totul altceva, numai de cresterea afacerii nu. Acestia nu se pun in locul fondatorului si nici nu au habar sau nu vor sa se implice in dezvoltarea start-up-ului. 
Toata lumea stie ca experienta costa, insa companiile tinere au nevoie de oameni care sunt pasionati de concept. Trebuie muncit din greu pentru a-ti creste propriul salariu, de aceea nu trebuie sa il ceri din prima zi foarte mare.
 
4. Nu renunta. Daca intr-adevar iti doresti ceva, dovedeste. Arata-le angajatorilor ca esti persoana potrivita pentru acel post, iar daca primesti un refuz, asta nu inseamna ca poarta s-a inchis pentru totdeauna. Insista, iar ei isi vor da seama ca esti persoana potrivita care ii va ajuta sa se dezvolte.
 


Tags: afaceristart-upstart in afaceriangajatiantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]