Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa te alaturi unui incubator de afaceri? Urmeaza acesti 5 pasi simpli!

de Alexandra Popescu 01 Aug. 2014 2352
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu siguranta ai mai auzit de un incubator de afaceri. Este o organizatie care sprijina start-up-urile prin furnizarea unei varietati de resurse si servicii menite sa accelereze dezvoltarea acestora. Astfel de incubatoare au devenit destul de populare la nivel mondial, iar numarul lor este in crestere, le creste influenta, dar si eficacitatea.

 
Incubatoarele de afaceri au devenit de nepretuit pentru multi antreprenori, mai ales ca acestea variaza mult in privinta serviciilor si resurselor oferite. Un proces de aplicare pentru ele este istovitor, mii de companii aplicand pentru un numar mic de puncte. 
Incubatoarele de afaceri includ multe oportunitati, cum ar fi accesul la cunostintele antreprenorilor experimentati, talente noi ale resurselor umane, chiar si capital de pornire. Aceste servicii sunt oferite, de cele mai multe ori, in schimbul unei parti a afacerii.
 
Inainte de a aplica pentru un incubator, trebuie sa tii cont de unele lucruri, care sunt prezentate in cele ce urmeaza:
 
1. Fa propria cercetare
Nu toate incubatoarele de afaceri sunt la fel, de aceea trebuie sa intelegi resursele si serviciile oferite de acestea, costul implicarii si daca pachetul se potriveste nevoilor tale. Nu trebuie sa prioritizezi capitalul de pornire ca motiv principal privind aplicarea, incubatoarele bune oferind mult mai multe resurse, altele decat banii. Insa nu vrei sa fii acceptat intr-un incubator care inseamna o pierdere de timp. 
 
Asa ca uita-te in special la:
- Mentori: au antreprenorii si specialistii incubatorului experienta necesara si retelele care sunt benefice start-up-ului tau?
- Amplasare: multe incubatoare iti vor cere sa te muti pe durata experientei. Asigura-te ca locatia este convenabila pentru tine si afacerea ta si ia in considerare si posibilitatea de a ramane acolo dupa terminarea programului. Poate afacerea ta sa infloreasca cu resursele din acel oras?
- Curriculum: antreprenorii care trec printr-un incubator de afaceri sunt supusi unor traininguri riguroase si seminarii educationale. Fii sigur ca te poti ocupa de curriculum.
 
2. Consulta absolventii
Exista multe companii care au trecut prin procesul unui incubator. Contacteaza-i si discuta despre experientele lor. Cere-le sa isi evalueze activitatea si intreaba-i ce au facut in mod special. Pregateste intrebarile in avans pentru ca cercetarea ta sa fie una aprofundata.
 
3. Asambleaza-ti echipa
Incubatoarele de afaceri cauta, in primul rand, fondatori puternici cu echipe puternice, iar mai apoi se uita la ideea de afacere. Un start-up care trece printr-un astfel de proces va iesi ca o afacere complet diferita si rafinata. 
 
4. Pregateste-ti pitch-ul
Pitch-ul tau va diferentia start-up-ul pe care il detii de altele, de aceea trebuie sa fii bine pregatit si sa fi exersat mult inainte. Incubatoarele doresc companii care pot reusi, nu numai pentru ca au o miza de capital, ci si pentru recrutarea investitiilor de capital viitoare. In plus, incubatoarele doresc fondatori care sa isi demonstreze capacitatea de a executa.
 
5. Determina ce vrei sa oferi
Costul pentru a fi acceptat intr-un incubator inseamna acordarea unei parti a capitalului afacerii tale. Intreaba-te cat de mult esti dispus sa dai pentru a intra intr-un incubator si fii sigur ca se potriveste nevoilor si obiectivelor companiei. In plus, este indicat sa ai propriul avocat sau consilier juridic care sa te ajute cu formalitatile.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriincubator afaceriantreprenorisfaturi afaceristart-upsfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]