Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 pasi esentiali pentru un start-up corect!

de Ilinca Dobrescu 29 Apr. 2013 2840
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Start-ul unei afaceri reprezinta un proces mai mult decat dificil si asta mai ales atunci cand discutam despre antreprenori nepregatiti pentru mediul business si dificultatile pe care acesta la presupune.

Iata si cei 5 pasi esential de efectuat pentru un start-up cat se poate de corect:

1. Stabiliti ce tip de afacere veti demara.
Doriti sa vindeti scutece lavabile si poate sa le si confectionati, nu doar sa le revindeti. Doriti sa va deschideti o brutarie, insa nu orice fel de brutarie, ci una in stil frantuzesc si poate si cu servire de cafea si ceaiuri BIO.

In cateva cuvinte si doua exemple, va recomandam sa puneti pe hartie toate detaliile referitoare la afacerile pe care aveti de gand sa le demarati.

2. Puneti la punct o sesiune de argumentare. Adunati cei mai critici prieteni si cele mai realiste cunostinte pe care le detineti. Prezentati-le ideea de afacere pe care doriti sa o valorificati si rugati-va persoanele de incredere sa isi ofere parerile cele mai sincere. Ce defecte pot gasi, ce puncte slabe exista, ce probleme anticipeaza, ce obstacole va pot spune ca exista in calea reusitei dvs.

Este esential sa detineti un echilibru intre optimismul de care veti va dovada si realismul vital pentru orice start-up corect! Asa ca nu ezitati sa aflati si partile mai putin roz pe care viitoarea voastra afacere le implica.

3. Stabiliti daca porniti la drum pe cont propriu sau impreuna cu un partener de afaceri! Este vital sa stiti de la bun inceput ce sarcini si responsabilitati va revin si daca sunt toate ale voastre sau se vor imparti impreuna cu un profesionist care sa va completeze lista de abilitati si competente.

4. Puneti la punct un mic plan de afacere, o schita a viziunii pe care o detineti. Stabiliti unde va aflati in acest moment si unde doriti sa ajungeti, ce lista de obiective detineti si cum se rezolva unele pe celelalte. Care sunt obiectivele pe termen lung si care sunt cele pe termen scurt?

5. Adunati-va echipa de oameni! Nicio afacere nu se rentabilizeaza de una singura si cu siguranta nu veti ajunge la succes deplin pe cont propriu. In spatele dvs vor fi numerosi specialisti si profesionisti care sa va ajute sa va executati viziunea. Desigur, ramane la latitudinea dvs daca veti miza pe ajutor salarizat sau pe sprijinul familiei, al prietenilor, al consultantilor si expertilor ce lucreaza si pro-bono!

Mult succes si afaceri cat mai banoase!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: startupstart-upafacerestart afacerireguli afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
17 Apr 2024
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
In cazul in care este vorba despre o afacere mica, pentru a ajunge la concluzia potrivita ar fi bine sa te consulti cu familia. Se vor implica in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]