Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole cu ... rucola!

de Ilinca Dobrescu 05 Aug. 2013 8804
3.28 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romanii ii spun voinicica insa nu o vei gasi sub aceasta denumire prea des. Mergi la supermarket si uneori dai peste ea. Cel mai des o gasesti in cadrul hipermarket-urilor, in cadrul sectiunilor de legume-sosuri-salate ambalate. Aici gasesti frunzele de rucola, asa cum ii spun italienii.

Frunzele de rucola se vand putin cam scumpicel pentru buzunarele romanilor nostri. Vizibil mai ieftin este sa cumperi o salata verde, mare, suculenta, proaspata, la pret de 4-7 ori mai redus decat dai pe o casoleta de rucola.

Adevarat, nutritionistii ne spun ca frunzele de rucola nu se aseamana cu nimic altceva nici in ceea ce priveste gustul si aromele inconfundabile si nici in ceea ce priveste multitudinea de beneficii pentru intreg organismul.

Sub denumirea ei latineasca, Eruca Sativa, planta este una cultivata cu usurinta in majoritatea zonelor din lume, in tari cu climat mediteraneana. temperat, temperat-continental si temperat oceanic. Interesant este faptul ca este o planta care se adapteaza conditiilor geo-climatice existente si reuseste sa dea productii importante pentru investitorii care cred in ea.

Rucola se consuma in stare proaspata, in salate, pasata marunt in ciorbe si tocane, blenduita in supe-creme de legume, pe pizza si in paste, in diverse feluri si combinatii. Gustul frunzelor tinere si proaspete este unul usor picant, suculent, asemanator cu nuca proaspata.

In cazul in care pamantul a fost irigat din plin, frunzele de rucola tind sa isi dilueze aroma si sa devina mai amare decat ar trebui sa fie in mod natural.

Atentie! Multa lume confunda frunzele de rucola cu frunzele de papadie. Seamana, insa nu sunt identice nici ca gust si nici in ceea ce priveste natura beneficiilor pentru organism.

Pentru cei interesati, rucola se poate cultiva si la noi. Este o planta anuala, din familia cruciferelor, alaturi de varza, ridiche, mustar si nu numai. Rucola creste in ritm rapid si atinge lungimea de 80-100 de cm in unele cazuri de exceptie.

Cu toate ca nu este o planta pretentioasa, rucola ofera productii optime atunci cand este cultivata pe soluri bogate in nutrienti, bine drenate si cu un pH intre 6 si 7, noteaza Gradini.Acasa.ro.

De asemenea, sursa amintita mai noteaza faptul ca rucola se cultiva in mod ideal primavara sau toamna, cand temperaturile sunt moderate, potrivite. Rucola rezista pana la -4 grade Celsius s pana la +25 de grade Celsius. Atunci cand planta este expusa la temperaturi mai ridicate de aceste maxime, frunzele devin prea picante!

V-ati gandit sa cultivati rucola? Aveti o parcela de pamant pe care sa testati aceasta idee de afacere?



sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afaceri cu rucolaafacere cu rucolaafacere agricola cu rucola

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.28 din 5 - 9 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]