Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Firma ta de catering iti poate aduce castiguri nelimitate

de Ilinca Dobrescu 31 Mai. 2017 32529
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In prezent firmele de catering inregistreaza cereri uriase si profituri pe masura. Fie ca vorbim de mese festive, petreceri, nunti, receptii, conferinte si seminarii, restaurante sau institutii sanitare sau educationale, cateringul se afirma ca domeniu banos, dar cu o competitie acerba.

O firma de catering este usor de administrat si se dovedeste a fi din ce in ce mai profitabila pentru intreprinzatorii romani. Nu necesita specializare si poate fi condusa de la domiciliul dumneavoastra si in sistem familial. Este una dintre cele mai lucrative si profitabile afaceri in acest moment, prezentand ocazii numeroase de dezvoltare.

Una dintre cele mai des alese nise pentru intreprinzatorii din acest domeniu este catering-ul pentru petreceri si evenimente private. Volumul de munca este mai redus si timpul de pregatire pentru eveniment este de cele mai multe ori mai extins si da ocazia unei organizari impecabile.

Costurile de demarare a acestei afaceri sunt mai mici decat in cazul deschiderii unui restaurant. Intreprinzatorul are nevoie de un spatiu pentru administrarea afacerii si unul pentru pregatirea consumabilelor.

Daca aceasta afacere nu se demareaza in sistem familial exclusiv, importanta existentei unei baze de date de angajati disponibili oricand este imensa.

Pasii esentiali in inceperea acestui proiect sunt urmatorii:

1.    Infiintarea firmei  de catering
2.    Proiectarea planului de afaceri pe baza nisei alese
3.    Alegerea spatiului de desfasurare a activitatii
4.    Obtinerea autorizatiilor de functionare pentru spatiul in care se va desfasura activitatea
5.    Angajarea personalului specializat
6.    Construirea unui website dedicat exclusiv acestei afaceri
7.    Promovarea serviciilor firmei

De asemenea este foarte important de avut in vedere ca veti avea nevoie de avizul sanitar si de avizul tehnic de functionare. Spatiul ales pentru activitatea firmei de catering va fi supus inspectiilor de catre institutiile abilitate in a efectua controale in aceste unitati.

Spatiul ales trebuie dotat la standarde optime si necesita echipamentul adecvat: aragaze, cuptoare, feliatoare, blendere, mixere, frigidere, de impachetare si stocare si alte instrumente auxiliare. De asemenea, veti avea nevoie si de un mijloc de transport potrivit pentru livrarea comenzilor catre client.

O firma de catering nu presupune intotdeauna doar asigurarea meniului, ci si a locatiei pentru tinerea evenimentului respective, decorul, muzica, profesionistii (disk-jockey, fotografi, muzicieni). Cheia succesului sta in oferta culinara in mod principal, iar imaginea firmei si increderea in produsele oferite sunt bazele unor viitoare colaborari.


Tags: firma de cateringidei de afacerievenimente privatecosturi demarare afacereinfiintare firma

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Idei de afaceri pentru 2022

de Idei de afaceri
11 Nov 2021
Chiar daca piata de afaceri pare sa se confrunte in prezent cu un declin masiv, nu inseamna ca trebuie sa te opresti din a-ti vedea visul implinit....

4 idei de afaceri inca potrivite pentru 2021

de Florin Amariei
22 Iul 2021
A porni intr-o astfel de aventura inseamna ca iti doresti ca viata ta sa se schimbe. Antreprenoriatul nu este usor, mai ales daca nu ai multe resurse...

Cele mai profitabile 5 idei de afaceri in 2021

de Florin Amariei
19 Mai 2021
Economia da semne de revenire, restrictiile sunt inlaturate treptat si lumea pare a fi gata pentru a calatori si, mai important, gata pentru a...

6 idei de afaceri pentru 2021

de Florin Amariei
24 Feb 2021
Daca esti in cautarea unor idei de afaceri pentru 2021, atunci noi iti propunem 6 din care sa alegi! Antreprenoriatul este plin de provocari, insa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]