Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De la pasiunea pentru moda la afacere profitabila. Cum a luat nastere un brand de succes

de Stanciu Ioana 05 Ian. 2021 10395
3.52 din 22 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa fii pasionat de ceea ce faci este extrem de important atunci cand te hotarasti sa pui bazele unui start-up. Afacerea "Mizar" a fost fondata in 1996 de sotii Dan si Victorita Violeta Lupu din Bacau. Antrepenorii isi amintesc ca au amenajat un mic atelier in apartamentul parintilor, au adus doua masini de cusut si au realizat un plan de afaceri. Astazi compania are un spatiu de productie de peste 1.000 de metri patrati, un atelier de creatie si design si 11 magazine proprii si aproximativ 50 de colaboratori.

Inca din timpul facultatii au fost pasionati de industria modei si isi doreau sa deschida o afacere in domeniu. In prezent, Dan si Victorita Violeta Lupu din Bacau detin brandul romanesc de imbracaminte Mizar. Povestea de succes a familei Lupu din Bacau poate fi o inspiratie pentru multi tineri care pornesc la drum in acest domeniu.

Afacerea a inceput in luna august 1996, antreprenorii ajungand astazi sa detina peste 1.000 mp de spatii moderne de productie, ateliere proprii de creatie, colectii anuale ce cuprind peste 1.000 de modele noi si 11 magazine proprii in Bucuresti si in alte orase mari din tara.

“Bunica si mama unuia dintre actionari au fost croitorese ce lucrau diverse piese vestimentare pe comanda. Consignatiile erau in voga in 1992 si faptul ca am reusit sa vindem cateva piese unicat prin acest gen de magazine ne-a incurajat sa pornim un business. Am inceput afacerea in 1996, cu o masina de cusut, fara resurse financiare, in apartamentul parintilor, inarmati cu entuziasm si un plan de afaceri relevant pentru un mic atelier de familie”, isi aminteste Dan Lupu, care detine brandul Mizar impreuna cu sotia sa Victorita Violeta Lupu.

"(...) Misiunea firmei este de a completa individualitati feminine deja construite, de a contura acolo unde este necesar, de a evidentia ceea ce nu este pus in valoare suficient", se arata pe site-ul mizar.ro.

Intrucat firma functiona intr-un mic apartament, o problema majora era atragerea altor actionari in afacere. Au inchiriat un spatiu de 70 mp, au angajat confectionari calificati si inceput sa produca haine in serii mici. Treptat, au crescut capacitatea de productie.

Strategia de viitor a brandului Mizar este concentrata pe extinderea retelei de retail, in toate orasele importante din Romania si diversificarea colectiilor actuale.

Sursa: wall-street.ro


Tags: afacerea mizarbrand de imbracaminteafacere profitabilabrand mizar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.52 din 5 - 22 voturi.

Articole conexe

Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu

de Alina Constantinescu
28 Feb 2018
Adoram obiectele handmade pentru ca ne infrumuseteaza locuintele, birourile, pentru ca ne relaxeaza si ne ofera o senzatie de armonie deplina. Apelam...

Florarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila

de Idei de afaceri
06 Feb 2018
Aranjamentele florale au devenit unele dintre cele mai creative moduri de a transmite un mesaj privat sau de business, iar investitiile in aceste...

Afacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille

de Alina Constantinescu
15 Ian 2018
Succesul apartine intotdeauna oamenilor curajosi si vizionari. Iata un exemplu de succes care arata ca o doza de curaj, o idee originala si...

Cum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila

de Alina Constantinescu
16 Oct 2017
Pasionat de vinurile de calitate, Virgil Harabagiu a accesat fonduri europene pentru a pune bazele unei unitati de vinificatie-procesare in comunca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]