Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Top 5 afaceri agricole pe care le poti incepe toamna
Cultivarea arbustilor fructiferi a devenit o activitate profitabila in agricultura, deoarece romanii se orienteaza spre consumul de fructe bio. Asadar, daca aveti la tara o casa cu teren arabil, iata ce afaceri puteti demara in aceasta toamna:
1. Cultivarea zmeuruluiAfacere la cheie cu flori in ghiveci
Cresterea prepelitelor japoneze
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Perioada optima pentru plantarea drajonilor de zmeura este toamna. Se recomanda sa alegeti sfarsitul lunii octombrie, dupa caderea primei brume. Investitia minima pentru un hectare este de 10.000 de euro.
Iata 5 sfaturi pentru plantarea de toamna a zmeurului>>
2. Cultivarea murelor
Cei interesati sa investeasca in cultura de mure trebuie sa aleaga soiurile care fac fructe mari – deaore sunt foarte cerute de supermarketuri si pot da productii de 20 de tone la hectar. Ca si in cazul zmeurei, investitia initiala este tot de aproximativ 10.000 de euro.
Teodor Toader cultiva sase hectare de mure din soiul Thornfree, in localitatea Leordeni, judetul Arges si are venituri de 50.000 de euro pe an. Afla cum a reusit sa aiba succes in afacere>>
3. Cultivarea catinei
Pentru intretinerea unui hectar de catina aveti nevoie de 1.500-3.000 de euro. Este o planta cu potential, avand multiple intrebuintari in medicina naturista. Potrivit specialistilor, plantarea se face toamna taeziu, daca nu, se amana pentru primavara. Catina prefera solurile aerisite si fertile.
4. Cultivarea trandafirilor
Iata o alta afacere agricola cu potential mare in Romania. Fermierii care detin o suprafata mica de teren agricol pot porni o afacere cu dulceata si produse pe baza de trandafir.
De exemplu, doi tineri din Reghin au investit intr-o plantatie de trandafiri si fructe de padure aproximativ 13.000 de euro.
5. Cultivarea aroniei
Infiintarea unei culturi de aronia ofera productii mai mari daca insamantarea se face toamna – in lunile octombrie sau noiembrie, pentru ca radacina se prinde mai bine in sol. Agricultorii interesati de aceasta afacere trebuie sa investeasca intr-un sistem de irigat pentru zonele mai secetoase.
Odata intrata pe rod, o plantatie de scorus negru bine ingrijita poate sa reziste pana la 20 de ani.
Sursa: agrointel.ro
Noutati si recomandari in agricultura
Rabla pentru tractoare: Explicatii si realitatea din teren
Desi prgramul "Rabla pentru tractoare" era programat pentru finalul anului 2024, Administratia Fondului pentru Mediu nu mai aduce informatii esentiale pentru fermierii care au platit deja avansuri catre dealerii de utilaje....citeste mai mult>>
Subventii 2025: Fermierii au de respectat o noua conditie
In acest an, fermierii care vor depune cererile unice de plata vor fi nevoiti sa respecte o noua conditie, introdusa pentru prima data anul acesta la nivel european....citeste mai mult>>
Autoritatile anunta situatia subventiilor din 2024 si posibilele majorari pe termen lung
Platile efectuate de APIA pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in anul 2024 continua si zilele acestea. Incepand din 2028, fermierii se pot astepta la o posibila majorare a subventiilor....citeste mai mult>>
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit