Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bani din clonarea tesuturilor umane

de Mihai Balescu 11 Sep. 2007 3387
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata o activitate cu adevarat inedita: sa cumperi tesuturi umane, sa le clonezi si sa le vinzi apoi societatilor farmaceutice interesate sa testeze eficacitatea unor noi medicamente.



Nu este un scenariu hollywood-ian, ci ceea ce se intampla in fiecare zi la BioSignal Inc., o societate fondata de Guy lambert si Michael Dennis, doi doctori specializati pe inginerie genetica.

In doi ani de zile acesti cercetatori-intreprinzatori au reprodus mai mult de o duzina de tesuturi umane diferite, iar respectivele reproduceri se pare ca sunt foarte valoroase, din moment ce clientii vin chiar si din Japonia pentru a obtine o eprubeta cu receptori (asa se numesc tesuturile clonate).

Cum se desfasoara afacerea?
Lambert si Dennis au devenit intreprinzatori dintr-un motiv clasic: pentru a exploata o idee buna. "Am imaginat o metoda de a elimina testele facute pe animale, furnizand societatilor farmaceutice tesuturi umane reproduse in laborator. Gratie produselor noastre nu mai este nevoie ca societatile in cauza sa cumpere animale, sa le hraneasca si apoi sa le ucida", explica Guy Lambert. Receptorii sunt fabricati pornind de la fragmente de ADN care sunt furnizate de laboratoarele de cercetare ale marilor universitati.

Fiecare fragment de ADN poate costa chiar si 10.000 de dolari. Fragmentele sunt apoi tratate in laboratoarele BioSignal, unde are loc clonarea propriu-zisa, ceea ce inseamna ca pornind de la o cantitate mica se obtine un intreg tesut. Odata treaba terminata, BioSignal vinde tesuturile clonate, in eprubete de un mililitru, la pretul de 300 de dolari.

Clientii firmei sunt societati farmaceutice care vor sa lanseze un medicament nou si care au nevoie de un procedeu pentru a-i studia eficacitatea si efectele secundare pe care le are. Iar procedeul este simplu: se pun cateva picaturi din medicament pe receptor si se analizeaza reactia.

In primii doi ani de activitate, aceasta firma a inregistrat vanzari de cca o jumatate de milion de dolari, aproape exclusiv in exteriorul Canadei. Explicatia este data de faptul ca marile societati farmaceutice din lume, desi au reprezentante si in Canada, realizeaza toate testarile la sediul lor principal care este fie in SUA, fie in Europa.

Un marketing drept al tinta
Pentru a vinde un produs atat de special ca tesutul uman clonat, e necesara o activitate speciala de promovare. BioSignal foloseste doua cai: prima este publicitatea constanta in reviste specializate, publicitate care inghite anual cca 50.000 de dolari. A doua cale o constituie participarea la reuniunile stiintifice de amploare, unde Guy Lambert si Michael Dennis isi gasesc atat furnizori (cercetatori universitari care lucreaza cu ADN), cat si clienti (reprezentanti ai unor societati farmaceutice).

Dificultatile vietii de intreprinzator
Intrand in lumea afacerilor, fondatorii firmei BioSignal s-au lovit de probleme care nu aveau nici o legatura cu ingineria genetica. Mai intai, au descoperit ca aveau nevoie de 1,8 milioane de dolari pentru a demara activitatea. Au reusit sa obtina acesti bani, dar numai dupa un efort titanic de a pune la punct un plan de afaceri ca la carte pe care l-au prezentat practic oricui avea posibilitatea sa-i finanteze: banci, societati cu capital de risc, investitori particulari.

O alta dificultate a fost gasirea colaboratorilor. "Aici nu se poate vorbi de productivitate si de performanta; activitatea stiintifica e altceva, ea cere timp si presupune multe incercari si erori", spune Michael Dennis. "Noi avem numai 10 angajati, dar in ciuda acestui fapt reusim sa inspiram incredere oricarui gigant international."

 



Tags: animalebanimarketingafaceritesaturi

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]