Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Casa Radio, aproape cumparata de AFI

de Florin Amariei 11 Iul. 2019 2628
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

AFI Europe, grupul are are si centrul comercial AFI Cotroceni, a anuntat ca a semnat deja pre-contractul de vanzare cumparare cu Plaza Centers, pentru achizitia a 75% din actiunile proictului Casa Radio pentru 60 de milioane de euro.

Pre-contractul de vanzare-cumparare reprezinta a doua etapa a procesului de achizitie, ca urmare a semnarii scrisorii de intentie neangajante de catre cele doua companii, in februarie 2019.
 
”In acest moment, AFI Europe N.V. deruleaza operatiunile de diligenta, pe care le va incheia in septembrie 2019. In conditiile finalizarii cu succes a operatiunilor de diligenta si a indeplinirii anumitor conditii, cele doua companii vor avansa catre etapa finala a procesului de achizitie”, se arata in comunicat.
 
Anul trecut, AFI Europe Romania a achizitionat un teren de 4,3 hectare in proximitatea mall-ului AFI Cotroceni, unde va dezvolta un proiect mixt de birouri, spatii comerciale si locuinte.
 
Constructia a inceput in anul 1986, pe locul unui hipodrom, si urma sa gazduiasca Muzeul National de Istorie a Republicii Socialiste Romania. Desi nu era terminata decat fatada, cladirea a fost inaugurata pentru ca la 23 august 1989, Nicolae Ceausescu sa poata privi ceea ce a fost ultima parada de Ziua Nationala, cand au defilat in fata lui armata, pionierii si sportivi celebri din vremea respectiva.
 
Prin Hotararea nr. 571/1992 privind transmiterea unui imobil in administrarea Radioteleviziunii romane, imobilul situat in str. Stirbei Voda, sector 6 Bucuresti, avand denumirea „Muzeul National”, s-a transmis, impreuna cu terenul aferent, din administrarea Ministerului Culturii in administrarea Radioteleviziunii romane, in scopul asigurarii unui nou sediu pentru Radiodifuziunea romana, asa-numita „Casa Radio”.
 
Ar putea fi unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare propuse spre dezvoltare in Bucuresti, desi Casa Radio a fost subiectul unui alt plan de afaceri menit sa realizeze un complex comercial inca din 2010. 
 
Cladirea si terenurile aferente apartin acum unei companii israeliene. Plaza Centers detine si hotelul Radisson de pe Calea Victoriei.

AFI ar putea sa renoveze si sa schimbe fata intregii zone, in timp ce ar pastra ceea ce deja s-a construit.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: casa radioafieuro

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Adidas anticipeaza o pierdere de 700 de milioane de euro in 2023

de Bianca Tila
09 Mar 2023
Adidas a raportat o pierdere mare in trimestrul patru, fiind nevoit sa-si reduca dividentele, dupa incetarea costisitoare a parteneriatului cu marca...

Actiunile Tesla Motors afiseaza scaderi

de Bianca Tila
02 Mar 2023
Actiunile Tesla Motors au inregistrat scaderi cu mai mult de 5%, dupa evenimentul Investor Day care nu a adus anunturi punctuale despre masinile pe...

Brandul de moda Karl Lagerfeld a fost vandut pentru 200 de milioane de euro

de Ana Ghiarasim
02 Mai 2022
Proprietarii brandului de moda Karl Lagerfeld au vandut un pachet majoritar de actiuni catre G-III Apparel Group Ltd. pentru 200 de milioane de euro....

Intel investeste in Europa. Vestea este una extrem de buna pentru industria auto

16 Mar 2022
Intel s-a hotarat si investeste 80 de miliarde de euro in Europa. Anuntul este primit cu bucurie de industria auto. Iata de ce! Acest plan include...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]