Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O companie producatoare de materiale de constructii intra in industria reciclarii

de Florin Amariei 02 Apr. 2019 2699
4.1 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tendinta de reciclare a cator mai multe materiale incepe sa devina o afacere demna de luat in seama, mai ales dupa ce o companie cunoscuta in Romania pentru materialele de constructie produse s-a decis sa intre in industria reciclarii.

Presedintele consiliului de administratie al TeraPlast SA a aratat ca nou-infiintata TeraPlast Recycling va ajuta la eliminarea a peste doua milioane de tone de PVC rigid din natura. 
 
”Asta inseamna ca peste 2 milioane de tone, adica 2 miliarde de kilograme, au ramas in natura. Produsele din PVC rigid au o durata de viata cuprinsa intre 30 si 50 de ani in functie de aplicatie. Astfel, este usor sa estimam unde vom ajunge in urmatorii 10 ani daca nu luam masuri concrete in ceea ce priveste reciclarea. In acest context, TeraPlast Recycling este raspunsul la o necesitate la nivel european si o cale prin care Romania face pasi importanti in domeniu. Compania se pozitioneaza pe locul 1 in Romania si in top 10 reciclatori de PVC rigid din Europa, dupa capacitatea de procesare de 12.000 tone anual”, a declarat Dorel Goia.
 
Valoarea transferului de afaceri este de aproximativ 5 milioane de euro. 
 
”Materialul reciclabil provine atat din productia proprie, cat si din achizitii. Astfel, anul trecut, 54% din materia prima procesata a provenit din Europa, din tari precum Olanda, Danemarca sau Italia si doar 46% din Romania”, se arata in comunicat.
 
Goia s-a aratat convins ca Ministerul Mediului va introduce obligativitatea ca firmele de colectare sa nu ingroape deseurile din PVC rigid.
 
”Suntem convinsi ca Ministerul Mediului isi va indeplini menirea si va introduce obligativitatea ca firmele de colectare sa nu ingroape deseurile din PVC rigid, ci sa le vanda. Pentru TeraPlast este de preferat sa cumpere din Romania, decat sa plateasca 2.000 de euro pentru un transport de 20 de tone din Olanda”, a mai precizat Goia.
 
Descopera o afacere care ajuta planeta si iti ofera tie veniturile dorite! Da click AICI!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: reciclareteraplastpvcnatura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Afacerile sanatoase - 18 minuni naturale care distrug bacteriile!

de Ilinca Dobrescu
20 Oct 2013
Cea mai tare afacere este cea pe care o faci cu tine insuti. Vrei sa incepi o afacere care va creste in mod eficient? Incepe sa investesti in tine,...

Starbucks deschide primul magazin de sucuri naturale, Evolution Fresh!

de Adela Simonescu
20 Mar 2012
Starbucks are planuri mari si spera sa intre pe piata alimentatiei sanatoase, naturale, o industrie evaluata la cca 50 de miliarde de dolari. Primul...

Iluminare naturala fara... ferestre

de Anca Georgescu
08 Ian 2008
Nu este un secret ca iluminatul natural este cel mai sanatos: reduce efortul ochilor, arata lumea in adevaratele ei culori si scade factura...

Afaceri de pretutindeni - Suc natural de cocos, servit pe plaja

de Florin Campeanu
13 Mar 2007
CocoExpress este o afacere super, made in Brazilia, tara unde nuca de cocos este un fruct comun si disponibil tot anul. I deea ii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]