Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere inedita: reciclarea deseurilor metalice

de Andrioae Ruxandra 24 Iul. 2014 8686
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Reciclarea deseurilor metalice este o afacere foarte profitabila, provocatoare, care implica un capital destul de mare si putina tehnica. Cand aud de reciclarea metalului, oamenii se gandesc la aluminiu sau la resturi de fier. Ei nu stiu ca aurul, argintul, cuprul, plumbul sau nichelul fac parte din categoria metalelor si ca acestea pot fi reciclate.

 
In termeni simpli, reciclarea deseurilor metalice reprezinta procesul re-fabricarii sau reproducerii metalelor vechi, precum cel provenit din constructiile masinilor vechi, care sunt apoi reciclate si revandute clientilor. 
 
Daca te-ai gandit sa incepi o asemenea afacere, vei avea parte de 5 beneficii:
1) Reciclarea deseurilor metalice foloseste foarte putina energie, in comparatie cu fabricarea sau extragerea metalelor din minereuri sau din materiile prime;
2) Este o afacere foarte profitabila si exista o piata uriasa pentru produsele finale; 
3) Fiind un antreprenor care se ocupa cu reciclarea metalelor, vei contribui la protejarea naturii si vei reduce degradarea si poluarea mediului;
4) Oamenii vor deveni mai constienti de faptul ca natura trebuie protejata si afacerea ta va creste in mod spontan;
5) Cand afacerea ta se va desfasura, va contribui la economia tarii si va crea oportunitatile unor joburi pentru oameni, in mod direct si indirect.
 
Exista cativa pasi pe care trebuie sa-i urmezi:
 
1) Trebuie sa decizi 
Este important sa fii constient ca o afacere in industria reciclarii nu este o joaca de copii. Este nevoie de efort, de timp si de resurse pentru a pune pe picioare afacerea. De asemenea, trebuie sa alegi ce fel de metal vei recicla sau daca centrul tau de reciclare se bazeaza pe unul sau mai multe metale. De exemplu, daca alegi aurul sau cuprul, va trebui sa investesti in afacere si in echipament.
 
2) Fa un studiu de fezabilitate
Dupa ce ai decis sa incepi afacerea, vei avea nevoie de un studiu de fezabilitate pentru a determina ce fel de metale sunt reciclate in zona ta geografica. Studiul te ajuta sa eviti cheltuieli inutile si sa afli daca afacerea ta merita sau nu efortul. Trebuie sa afli care este topul metalelor care sunt reciclate pe piata si care sunt preturile per kilogram ale deseurilor metalice, cel mai bun loc in care iti poti stabili centrul de reciclare si modul in care competitia functioneaza. De asemenea, trebuie sa cunosti preturile actuale pentru metalele reciclate din sectiunile ziarelor de finante, cat de multi competitori exista in aceasta industrie, precum si care este volumul metalului reciclat.
 
3) Scrie un plan de afaceri 
Planul tau trebuie sa includa avantajele si dezavantajele afacerii tale si performanta pe care tu crezi ca o vei atinge la un moment dat. Acesta trebuie sa contina:
Cuprinsul – iti va permite, tie si investitorilor, sa aiba imaginea de ansamblu a afacerii;
Rezumatul – in aceasta sectiune vei scrie ideea afacerii si serviciile pe care urmeaza sa le oferi. Vei prezenta modul in care preconizezi ca vei avea profit si cum iti vei atinge scopurile. Un plan de afacere al reciclarii metalelor trebuie sa aiba un rezumat bine scris si cat mai atragator, astfel incat investitorii sa fie interesati de planul tau.
Culisele companiei – este important sa descrii echipa si partenerii de afaceri (daca acestia din urma exista). Nu uita sa scrii numele companiei, adresa si numerele de contact. Este important sa scrii si despre cum ti-a venit ideea acestei afaceri si cum a evoluat in timp.
Descrierea produselor si a serviciilor si scopul – aici trebuie sa te exprimi clar si concret, sa descrii felul in care afacerea ta difera de ceea ce ofera competitorii. Fixeaza preturile serviciilor tale, descrie scopul afacerii si maniera in care va satisface nevoile clientilor.
Statutul legal – aici ar trebui sa mentionezi daca afacerea ta este produsul unui parteneriat, daca este o afacere invididuala sau o firma limitata. 
Strategii de marketing – ilustreaza modul in care iti vei vinde produsul si include metodele pe care le vei folosi ca publicitate si vanzari, proiecteaza costurile estimate si perioada campaniilor de advertising si are in vedere targetul vanzarilor, precum si atingerea scopurilor.
Strategii de management – vei descrie cum iti vei monitoriza afacerea, cum vei proceda financiar, vei descrie procesele de recrutare si angajare a personalului, vei prezenta strategiile privind dezvoltarea produselor etc. 
 
4) Obtinerea licentei 
Trebuie sa consulti un avocat inainte si sa te asiguri ca indeplinesti toate conditiile desfasurarii unei afaceri in industria reciclarii. 
 
5) Achizitionarea echipamentului necesar
Pentru a incepe aceasta afacere, ai nevoie de masini mari, cu care sa transporti bunurile si produsele reciclate, de containere pentru a le selectiona si pentru a le transporta in siguranta. Vei avea nevoie de manusi si de uniforme pentru a respecta toate normele de protectie privind desfasurarea muncii angajatilor.
 
6) Cauta furnizori si clienti
Pentru ca afacerea ta sa mearga, ai nevoie sa iti dai seama ce oportunitati de afacere exista pentru deseurile metalice si sa dezvolti centre de colectare. Afacerea ta poate face rost de metal din atelierele auto, din demolari etc. Poti colabora si cu vecinii tai, care se vor bucura sa le iei reziduurile din curte.
 
7) Fa-ti reclama prin intermediul clientilor
Un client multumit te va recomanda intotdeauna, iar mai multi clienti satisfacuti inseamna o publicitate importanta si gratuita. 
 
O afacere in acest domeniu presupune sa ai de-a face cu obiecte periculoase sau contaminate si voluminoase, pe care nu le poti colecta singur. De exemplu: sectiuni din partile unui motor, componente din zinc etc., de aceea vei avea nevoie de macarale sau de scripeti. Trebuie sa stii care materiale trebuie reciclate si care nu. De asemenea, este necesara o atentie sporita, intrucat exista riscul de otravire, pentru ca deseurile metalice au toxine. Spre exemplu, o expunere indelungata la plumb va duce la o intoxicare a corpului.
 
Afacerea ta are nevoie de timp pentru a se dezvolta, pentru ca dureaza pana colectezi metalele, pana le transporti la centrul de reciclare si pana la momentul reciclarii. Vor exista anumite costuri, pentru ca va trebui sa cumperi masinarii profesionale si vei avea nevoie sa angajezi oameni care sa te ajute, intrucat nu este genul de afacere pe care o poti intretine singur.
 
Sursa: www.mytopbusinessideas.com
 


Tags: afacerireciclaredeseurideseuri metaliceafaceri deseuriafaceri reciclare deseuri metalice

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele zece luni

de Bianca Tila
05 Dec 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a inregistrat o crestere de 8,7%, ca serie bruta, in primele zece luni ale acestui an, fata de...

Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in primele 9 luni ale acestui an

de Bianca Tila
26 Nov 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi, in primele noua luni din acest an, fata de perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2023,...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste

de Bianca Tila
07 Nov 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat cresteri, in primele noua...

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi

de Bianca Tila
24 Oct 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]