Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sony: Divizie de jocuri mobile pentru PlayStation

de Bianca Tila 31 Aug. 2022 882
Sony: Divizie de jocuri mobile pentru PlayStation
3.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sony a lansat luni PlayStation Studios Mobile Division si a declarat ca aceasta noua divizie va functiona independent de afacerea sa cu console, informeaza news.ro.

Sony este recunoscut drept un gigant japonez de jocuri video. In acest sens, reprezinta unul dintre cei mai importanti producatori de electronice, echipamente de comunicatii, console de jocuri video si produse ce utilizeaza tehnologia informatiei pentru piata de consum sau cea profesionala. 
 
De asemenea, Sony a anuntat achizitionarea companiei de software Savage Game Studios. Aceasta se ocupa cu dezvoltarea jocurilor mobile, cu sediile in Helsinki si Berlin.
 
Aceste schimbari se produc dupa ce compania a acumulat doua trimestre dificile pentru divizia de jocuri. Astfel, "retrogradarea de catre companie a previziunilor de profit pentru intregul an pentru aceasta afacere, in conditiile in care boom-ul indus de Covid - in timpul caruia oamenii au ramas blocati acasa jucand jocuri video - incepe sa se estompeze", scrie Bursa.
 
In ceea ce priveste lantul de aprovizionare, Sony continua sa se confrunte cu probleme si nu reuseste sa satisfaca cererea pentru consola sa emblematica PlayStation 5.
 
Piata consolelor a fost dominata timp de cativa ani de catre gigantul japonez, datorita PlayStation. Totusi, compania cauta sa diversifice pentru a se mentine in clasamnet.
 
Anul acesta, Sony a declarat ca intentioneaza sa lanseze aproximativ 50% din jocuri pe PC si pe mobil pana in 2025. Asadar, s-ar inregistra o crestere comparativ cu rezultatele din prezent, ce arata aproximativ un sfert.
 
"Pentru ca acest lucru sa se intample, Sony trebuie sa faca pariuri mari pe jocurile mobile", a declarat Serkan Toto, CEO al companiei de consultanta pentru industria jocurilor cu sediul in Tokyo, Kantan Games, pentru CNBC.
 
Consolele reprezinta aproximativ 27% din piata de jocuri, de 196,8 miliarde de dolari, comparativ cu mobilul care reprezinta mai mult de jumatate din venituri, potrivit Newzoo.
 
Pe langa noutatile aduse, Sony a declarat ca are probleme din cauza inflatiei. Astfel, compania a scumpit consolele PlayStation in mai multe regiuni ale lumii. In prezent, PlayStation 5 se gaseste mai scump cu 10%.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: playstationsonyjocuri videojocuri mobile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]