Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bani din Youtube. Un caz romanesc

de Florin Amariei 03 Mai. 2018 8182
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tinerii, cu precadere, sunt inclinati in a publica din ce in ce mai mult continut pe platforme precum YouTube. Unii reusesc sa scoata suficient pentru un trai decent de la luna la luna, insa altii chiar au facut din asta un business.

Pornirea unei afaceri de la zero este o aventura care iti va ocupa aproape tot timpul pe care il ai pana vei reusi sa o pui pe picioare. Daca esti determinat sa faci asta, atunci iti recomandam sa citesti urmatoarele articole pe care noi le consideram relevante pentru cei care vor sa isi croiasca calea in antreprenoriat:
 
- IDEI DE AFACERI PENTRU CARE NU AI NEVOIE DE MULTI BANI

- 10 ASPECTE POZITIVE ALE PORNIRII UNEI AFACERI

- AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE INFIINTARII UNEI FIRME DE TIP PFA

- SFATURI PENTRU A INCEPE O AFACERE DE SUCCES

- UITE CE AFACERI POTI INCEPE IN MEDIUL RURAL

- BRANDING. LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE STII

- 10 SFATURI PENTRU SUCCES IN AFACERI DE LA 10 ANTREPRENORI ROMANI

- SUCCES IN IT? IATA TREI PROPUNERI CARE ITI VOR PLACEA

- CE TREBUIE SA STII DACA VREI SA ITI DESCHIZI UN MAGAZIN ONLINE

- ESTE IMPORTANTA STRATEGIA DE AFACERI?

- AFACEREA CEA MAI PREDISPUSA LA FALIMENT IN PRIMUL AN

- DE CE SUNT IMPORTANTE RETELELE DE SOCIALIZARE LA INCEPUTUL AFACERII

- LUCRURI PE CARE NU TI LE SPUNE NIMENI INAINTE DE A PORNI O AFACERE
 
 
In continuare, vorbim despre un succes romanesc care in 2017 afisa o cifra de afaceri de 2,2 milioane de lei (noi!). Un cuplu din Iasi a reusit sa transforme un hobby intr-o sursa de venit la care nu sperau niciodata. Publicarea de videoclipuri pe YouTube le-a schimbat viata, insa asta nu a fost doar noroc chior.
 
Canalul de YouTube TraLaLa se adreseaza in principal copiilor mici si foarte mici, unde se poate regasi muzica pentru relaxarea acestora si animatii care sa-i distreze. A fost lansat in 2012, cand platforma video nici macar nu intrase pe piata din Romania. Acum 6 ani pe YouTube nu exista o mare concurenta privind cantecele pentru copii sau animatiile pentru acestia. Cuplul din Iasi a observat asta si au hotarat sa-si puna in practica ideea care va deveni mai tarziu TraLaLa - Cantece si desene animate pentru copii.

"Avem trei copii. Primii doi aveau la momentul respectiv 3-4 ani si cautam sa le punem muzica si videoclipuri pe YouTube – platforma care luase deja o amploare foarte mare.

afacere romaneasca de succes - idei de afaceri

A fost doar o simpla idee si am incercat sa o punem in practica. Niciunul dintre noi nu eram implicati in vreun fel in industria muzicala, n-am avut nicio legatura cu domeniul, drept urmare nu a fost foarte usor. Nu aveam habar ce inseamna productia de animatie si am luat totul pas cu pas. Cel mai important pentru noi era sa nu utilizam muzica piratata, un lucru ce se practica destul de des la momentul respectiv si pe YouTube.", spune unul dintre soti.
 

Bani din Youtube. Cat se investeste?

 
In prezent, cei doi investesc circa 40.000 euro lunar in muzica si videoclipurile postate pe YouTube.
 
"Animatia este in mod clar cea mai scumpa. in ultima perioada investim in productii 3D, pentru care costurile depasesc 5.000 de euro/minut. Din cauza faptului ca sunt putini animatori in Romania, aceste servicii trebuie externalizate.", coform spuselor unuia dintre soti.
 
Canalul TraLaLa de YouTube a inregistrat, de la infiintare si pana in prezent, aproximativ 1,5 miliarde de vizualizari si o audienta de 5 milioane.
 
O audienta care, surprinzator, nu este 100% din Romania, chiar daca aproape tot continutul este in limba romana.
 
Circa 65% din trafic este local, 8% dintre vizitatori sunt din Republica Moldova, iar restul de 27% sunt din Diaspora, din tari precum SUA (5,5%), Italia, Spania, Franta, Austria, Marea Britanie.
 
Veniturile din canalele de YouTube se impart in doua categorii:
 
- veniturile directe, din publicitatea afisata de YouTube
 
- venituri din parteneriate cu firme prezente in Romania
 
 
"Mecanismul e foarte simplu. Probabil si din acest motiv are succes in comparatie cu alte site-uri. Practic, toate site-urile au incasari din publicitate, doar ca YouTube recompenseaza creatorii de continut cu 55% din venituri.
 
In primul an nu am avut incasari pentru ca nu exista in Romania posibilitatea monetizarii pentru YouTube (acesta nu intrase inca pe piata din Romania).
 
Au urmat cativa ani de investii mari, in care veniturile erau aproape inexistente. Am continuat sa lansam cantece pentru copii si traficul a crescut spectaculos, astfel ca si veniturile de la YouTube s-au marit.
 
In 2016, dupa ce am depasit un miliard de vizualizari pe YouTube si am devenit vizibili, au inceput sa apara si oportunitati de colaborare cu companiile care se adreseaza copiilor.", conchide unul dintre fondatorii afacerii.
 
Tu te-ai decis?


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afaceri romanestisucces in afaceribani youtubeyoutube romania

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]