Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti incepi un site de socializare

de Andrioae Ruxandra 14 Mai. 2014 11545
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Esti pasionat de tehnologie si esti interesat sa-ti deschizi propiul site de socializare ? Ai nevoie de un model de plan de afaceri pentru un asemenea site sau de un studiu de fezabilitate ? Vrei sa afli ce trebuie pentru a pune pe picioare un asemenea site? Daca da, atunci te sfatuim sa citesti mai departe.

Daca stii cate miliarde de dolari face Facebook acum, cu siguranta iti fierbe sangele de invidie. La fel se intampla si cu Twitter, LinkedIn si alte retele de socializare. Cu alte cuvinte, sa incepi o asemenea retea este una dintre cele mai sigure cai de a avea o proprietate virtuala in valoare de multe milioane de dolari. 
 
Oricine poate incepe un site de socializare, chiar si tu. Si este mult mai usor acum, fiindca sunt disponibile multe aplicatii care sa te ajute sa pui in functiune cu usurinta o asemenea retea. Daca pari interesat de ideea de a-ti incepe propria retea de socializare si vrei sa faci o incercare, atunci urmeaza aceste principii utile. 
 
De ce ar trebui sa-ti incepi propria retea de socializare:
fiindca acum e mult mai usor sa faci asta, datorita noilor descoperiri tehnice in domeniu
nu e nevoie de un capital mare ca in trecut, singurele costuri fiind cele legate de marketing si publicitate
poti incepe sa lucrezi singur si sa te extinzi pe masura ce cresti; asa a facut, de pilda, si Markus Frind, proprietarul lui plentyofFish.com
cea mai noua ajustare algoritmica a Facebook, cea care reduce componenta umana si promoveaza vanzarile de anunturi publicitare, nu este agreata de useri. Ca user de Facebook, pot sa-ti spun ca multi sunt enervati la culme de acest aspect. De aceea, si WhatsApp a devenit un asemenea succes, fiindca a contrabalansat slabiciunea Facebook, devenind astfel o companie de un miliard de dolari. 
 
Cel mai important, iti poti incepe site-ul si poti sa ai succes fara sa intri in competitie directa cu Facebook, desi va trebui probabil sa "braconezi" sau sa "furi" legal utilizatori ai Facebook, printr-un marketing agresiv. Ei, si cum "furi" de la Facebook pentru a-ti construi propria retea?
 
Dupa cum stim cu totii, Facebook este un site de socializare multifunctional, care se adreseaza unei audiente largi. Poti castiga adresandu-te unei audiente de nisa. In loc sa incepi un site multifunctional, poti sa tintesti catre anumite piete si sa construiesti un site pentru : 
Femei insarcinate
Mame care alapteaza
Cupluri de proaspat casatoriti
Fermieri
Fani ai sporturilor
Jucatori (de jocuri online etc.)
 
Acum, ca ai prins ideea, sa vedem care sunt detaliile tehnice ale punerii pe picioare a unui site de socializare. 
 
Cum sa incepi un site de socializare – Model exemplificativ de plan de afaceri
 
1. Defineste-ti conceptul
Primul pas catre crearea unui site de socializare de succes este definirea unui concept original, unic. Twitter a adus conceptul de micro-blog, care da posibilitatea unor update-uri scurte (tweeturi). LinkedIn a venit cu conceptul conexiunilor de afaceri, care le permite persoanelor sa isi creeze retele cu alti profesionisti din acelasi domeniu. Pinterest si Instagram au adus conceptul distribuirii fotografiilor. 
Ca sa atragi atentia asupra site-ului tau de socializare, trebuie sa vii cu un concept unic si concentrat pe o nisa care il va diferentia de altele. Aminteste-ti, sunt multe site-uri de socializare pe web, dar numai cele cu concepte originale sunt cunoscute la scara larga. Fara un concept original si o nisa bine gasita, site-ul tau va ajunge cu siguranta sa se piarda in masa amorfa si necunoscuta a majoritatii. 
 
2. Alege un nume
Acesta este un pas important. Asigura-te ca alegi un nume care poate fi branduit, este usor de pronuntat si de tinut minte. Sa gasesti un nume care indeplineste aceste conditii e usor. Poti alatura doua cuvinte care, la prima vedere, par fara legatura cu Facebook, CreateSpace s.a. 
O idee buna este sa privesti in jur, sa alegi oricare doua obiecte pe care le gasesti si sa le combini intr-un singur cuvant (de exemplu, pix si masa vor da "pixmasa", la fel cum chat si folder vor da "chatfolder"). Daca nu iti place ideea asta din orice motiv, poti alege ceva care sa nu aiba nicio semnificatie, ca Twitter, Imgur, Bittly etc. 
Si mai bine, te sfatuim sa cauti nume care se potrivesc nisei pe care o tintesti. De exemplu, o retea de socializare axata pe fermieri se poate numi "Planteaza-ne", in timp ce una pentru femei insarcinate poate fi numita "Gravidutele". 
Nu exista reguli in ceea ce priveste aceasta etapa. Deci, simte-te liber sa alegi orice nume, daca este inca nealocat si iti place. Oricat de urat ar suna, oamenii se vor obisnui cu el daca devine popular. 
 
3.Obtine finantare
Costurile de infiintare a site-ului de socializare depind de dimensiunea pe care o urmaresti. O retea privata care admite doar anumiti utilizatori va avea nevoie de mai putin capital decat un site care tinteste o audienta globala, fara restrictii.  
Cea mai buna sursa terta de finantare pentru asemenea proiecte este asocierea in participatiune. Astfel, va fi nevoie sa gasesti o firma dispusa sa investeasca alaturi de tine pentru a-ti sustine proiectul. Poti sa contactezi firmele cu o scrisoare de intentie privind proiectul, pentru ca apoi sa-ti stabilesti intalniri cu ele. 
Inainte de a te intalni cu un investitor interesat, trebuie sa-ti pregatesti o prezentare scurta, dar atragatoare a modelului de afacere. Asta e destul de usor, fiindca majoritatea investitorilor nu sunt neaparat foarte tehnici si nici cunoscatori in profunzime ai internetului, asa ca nu-ti vor pune intrebari despre detalii tehnice. Dar, ar fi indicat sa folosesti termeni ca "social media" sau "web 2.0", ca sa-i asiguri ca stii despre ce vorbesti. 
Sa gasesti o firma sau un investitor interesat sa-ti sustina proiectul poate dura ceva timp. Dar, daca ai un proiect promitator, vei gasi rapid investitori interesati sa-ti dea cecul dorit. 
In orice caz, cand vine vorba de a strange fonduri pentru a companie web de genul unui site de socializare, te sfatuim sa incepi cu ceva mic si sa testezi viabilitatea nisei inainte de a cauta fonduri pentru extindere. Si subliniem ca ar trebui sa incerci sa strangi bani de la investitori sau companii care inteleg industria cu pricina, fiindca sfaturile lor pot fi utile cateodata. 
 
4. Angajeaza personal
Odata ce ai gasit fondurile necesare pentru a incepe, ar trebui sa angajezi personal care sa lucreze cu tine. Chiar daca esti un guru al tehnicii in toate aspectele pe care angajatii urmeaza sa le faca, ai sa mori de epuizare daca incerci sa faci totul singur. 
Regula de aur este: "angajeaza oameni competenti, da-le sarcini si da-te din calea lor". Nu trebuie sa fie oameni cu recomandari intimidante, dar trebuie sa fie foarte buni la ceea ce fac. Vei avea nevoie de un programator, un coordonator de marketing, un designer grafic s.a. 
Fii un patron de treaba si plateste-ti angajatii bine. Numai cand sunt multumiti vor da tot ce pot, iar asta este esenta succesului proiectului tau. 
 
5. Programeaza-ti site-ul
Acesta este punctul in care se definesc structura si functionalitatea site-ului tau. Daca programatorul tau nu e foarte creativ si nu poti sa-ti permiti un template nefolosit inainte, poti lua in considerare sa folosesti o clona a Facebook sau a altor site-uri populare. Nu te simti vinovat. Marii artisti "fura" si ei. 
 
6. Lanseaza-ti site-ul
Dupa ce ai facut codurile site-ului tau de socializare, e timpul sa-i dai drumul. Ia-ti un domeniu de la o companie reputata, inregistreaza-ti numele si incepe sa incarci fisierele. Asta n-ar trebui sa-ti ia mai mult de cateva ore. Ai grija sa alegi o companie renumita pentru gazduire, fiindca succesul site-ului tau de socializare depinde partial de calitatea serviciilor ei. Nimanui nu-i place o platforma de socializare care se inteapa din timp in timp.
 
7. Fa-i reclama site-ului tau 
Acum e momentul in care responsabilul tau de marketing trebuie sa inceapa sa munceasca precum nebunul. Cu bucata din bugetul tau deja alocata promovarii, incepe sa-ti faci cunoscuta reteaua si sa-ti atragi userii. Cu timpul, cifrele vor creste si vor veni si profiturile. 
 
Sursa: www.mytopbusinessideas.com 
 


Tags: afaceri onlineidei de afacerisite de socializareplan de afacerimodel plan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
07 Aug 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Afaceri online care chiar fac bani

de Florin Amariei
18 Sep 2019
Sa pornesti o afacere n-a fost niciodata mai usor, avand in vedere oportunitatile pe care ni le aduce chiar in confortul casei noastre internetul....

Idei de afaceri gandite pentru 2019

de Florin Amariei
11 Feb 2019
Noul an nu a schimbat multe, insa in 2019 se vor confirma cateva anticipari pe care oamenii le-au avut sau pregatit pana acum. Asta inseamna ca te...

7 idei de afaceri care pot fi pornite aproape gratuit

de Florin Amariei
18 Mai 2021
Ideile de afaceri sunt multe si aproximativ 99% dintre ele costa sume importante de bani pentru a fi pornite. Aici, insa, ne vom concentra pe acele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]