Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Succes in IT? Iata trei propuneri care iti vor placea

de Florin Amariei 13 Aug. 2020 10404
2.94 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Industria IT este intr-o dezvoltare contrinua de ani de zile, iar serviciile pe care le poti oferi au valoare adaugata mare.

Investitia initiala se poate amortiza intr-un timp record, insa, pentru unele idei de afaceri de mai jos, ai nevoie de cunostinte tehnice solide.
 
1. Realizare de site-uri web
 
Aceasta este cea mai usoara idee de afaceri dintre cele prezentate, intrucat poti demara cu o investitie minima, avand nevoie doar de un laptop si o conexiune la internet. In plus, nu ai nevoie de cunostinte foarte tehnice, putand realiza aceste pagini de prezentare in platforma wordpress, spre exemplu, care iti ofera in mod gratuit foarte multe teme prestabilite.
 
In functie de amploarea afacerii, poti achizitiona prin intermediul programului Romania Start-Up Nation echipamente IT si solutiile software necesare, mobilierul necesar pentru amenajarea biroului si chiar poti deduce o perioada chiria platita pentru spatiul in care iti desfasori activitatea.
 
2. Realizare de solutii software CRM (Customer Relationship Management)
 
Un CRM este un sistem informatic care asigura managementul relatiilor cu clientii, de la lansarea unei comenzi si pana la livrarea ei. Asigura, de asemenea, legaturi intre toate informatiile legate de partenerii unei companii, unificand departamentele de vanzari, marketing, contabilitate sau suport clienti.

Citeste si: SFATURI PENTRU A INCEPE O AFACERE DE SUCCES
 
Iata cateva din beneficiile pe care utilizarea unui soft CRM le va aduce clientilor tai:
 
- va creste eficienta angajatilor dintr-o companie;
- vor exista informatii in timp real privind interactiunea dintre angajatii societatii si client;
- utilizatorul final al aplicatiei isi va putea adapta strategia de vanzare in orice moment.
 
Aceasta idee de afaceri este cu siguranta mai profitabila decat realizarea site-urilor web, insa are si doua dezavantaje:
- ai nevoie de cunostinte tehnice solide de programare;
- investitia initiala poate fi consistenta.
 
Tocmai de aceea, poti pregati un plan de afaceri prin care sa soliciti sprijin nerambursabil prin intermediul programului Romania Start-Up Nation. Aceleasi categorii de cheltuieli sunt eligibile, desi in acest caz vei avea nevoie de laptopuri mai performante si de solutii software speciale si mai scumpe.
 
3. Platforma online
 
Indiferent care este domeniul de activitate pe care il vei promova online si publicul tinta caruia i te vei adresa, o afacere online va avea cateva trasaturi distincte:
- chiar daca afacerea se desfasoara online, va trebui sa inregistrezi o intreprindere la Oficiul Registrului Comertului;
- va trebui, de asemenea, sa stabilesti un sediu fizic al viitoarei activitati;
- poti externaliza o gama destul de variata de servicii, mergand de la gazduirea platformei, pana la serviciile de contabilitate, mentenanta IT;
- colaboratorii pot lucra de oriunde, accesul pe site fiiind posibil prin autentificarea in platforma in baza unui nume de utilizator si a unei parole. Astfel, acestia pot incarca recenzii pentru produsele si serviciile oferite in cadrul platformei, pot edita si publica articole, pot incarca poze si videoclipuri si pot interactiona cu vizitatorii platformei.
 
In anul 2016 au fost finantate prin intermediul unor linii de finantare din fonduri europene infiintarea unor platforme online de promovare turistica. Acestea ofereau servicii despre o anumita zona, oportunitatile de petrecere a timpului liber, facilitatile de cazare, accesul cu principalele mijloace de transport in comun, etc. Veniturile unei astfel de afaceri provin, in principal, din taxele percepute afacerilor locale pentru promovarea in cadrul platformei. Pentru a percepe taxe de promovare, platforma va trebui sa capteze interesul turistilor si sa genereze trafic constant.

Mult succes!

S-ar putea sa te intereseze si: DE CE SUNT IMPORTANTE RETELELE DE SOCIALIZARE LA INCEPUTUL AFACERII


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afaceri onlinestart up nationafaceri de succesafaceri it

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.94 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

5 Afaceri de succes care pot fi incepute pe internet

de Camelia Diaconu
12 Mar 2021
Internetul este una dintre solutiile de succes pentru a deschide o afacere profitabila. Datorita tehnologiei avansate, acum poti face investitii...

Afaceri online care chiar fac bani

de Florin Amariei
18 Sep 2019
Sa pornesti o afacere n-a fost niciodata mai usor, avand in vedere oportunitatile pe care ni le aduce chiar in confortul casei noastre internetul....

5 Idei de afaceri online pentru inceputul anului 2019

de Camelia Diaconu
31 Dec 2018
Platformele online ofera o gama variata de oportunitati de afaceri. Poti foarte usor sa pui bazele unei afaceri care sa reziste in timp si care sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]