Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 sfaturi de care sa tii cont daca vrei sa fii antreprenor

de Florin Amariei 25 Nov. 2019 5350
3.9 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Entuziasmul cu care pornesti la drum s-ar putea sa acopere cateva aspecte esentiale pe care trebuie sa le stii despre antreprenoriat, asadar iti oferim 8 sfaturi de care sa tii cont pentru a avea succes.

1. Fa ceea ce iti place
O data ce iei decizia de a-ti deschide propria afacere vei fi nevoit sa investesti extrem de mult timp si energie in dezvoltarea ei, asa ca este foarte important sa iti placa ceea ce faci si sa poti gasi satisfactie in activitatea pe care o desfasori.
 
2. Incepe-ti afacerea in timp ce esti inca angajat
Avand in vedere ca nu poti trai mult timp fara bani si ca noua ta afacere nu va deveni profitabila de la inceput, este de preferat sa te lansezi in afaceri in timp ce ai inca un job si o sursa stabila de venit. Asta iti va da o forma de confort si te va ajuta sa te concentrezi pe aspecte vitale ale dezvoltarii afacerii si nu doar pe asigurarea unor bani pentru propria supravietuire. O data ce afacerea incepe sa devina profitabila si sa iti ocupe din ce in ce mai mult timp, poti sa iti dai demisia.
 
3. Nu porni la drum singur
Existenta unui sistem de suport atat in perioada de incepere a afacerii cat si pe parcursul dezvoltarii ei este foarte importanta. Incearca sa gasesti sprijin in randul familiei tale si sa te consulti cu ei atunci cand vrei sa iei decizii si ai nevoie de un sfat. Ideal ar fi sa iti gasesti un mentor care sa iti ofere din experienta lui. 
 
4. Incepe sa gasesti clienti
Nu astepta pana iti lansezi afacerea pentru a face rost de clienti sau de consumatori, pentru ca acestia sunt elementul central care determina succesul sau esecul initiativei tale. Fa cat mai mult networking! Aduna contacte! Ofera mostre cu produsul/serviciul tau! Niciodata nu este prea devreme sa incepi sa faci marketing pentru afacerea ta.
 
5. Scrie-ti planul de afaceri
Principala motivatie pentru a-ti scrie planul de afaceri inainte de a porni la drum este aceea de a economisi timp si bani ulterior pe parcursul dezvoltarii afacerii. In plus, planul de afaceri te ajuta sa iti clarifici conceptul de afacere si iti ofera o harta generala pe baza careia vei investi in cresterea afacerii tale. Nu este nevoie sa faci un plan de afaceri detaliat si stufos, concentreaza-te pe acele elemente esentiale ale planului care sa te ajute pe parcursul dezvoltarii afacerii.
 
Mai multe informatii si sfaturi cu privire la scrierea unui plan de afaceri gasesti AICI
 
6. Fa o cercetare de piata
Pentru fundamentarea planului de afaceri vei fi nevoit sa faci o cercetare de piata, dar asta este doar inceputul: ca sa iti cresti sansele de succes in afaceri este nevoie sa devii expert in industria, produsele sau serviciile pe care le livrezi, asta daca nu esti deja. O solutie de inceput ar fi sa te inscrii in asociatiile profesionale de profil.
 
7. Apeleaza la profesionisti
Un antreprenor nu este si nu trebuie sa fie un om – orchestra: nu ai cum sa fii expert in toate si nici nu trebuie sa iti propui, asa ca invata sa lucrezi cu profesionisti in acele domenii pe care nu le stapanesti: contabilitate, juridic, marketing, consultanta in afaceri etc. Risti sa pierzi mult timp si bani daca vei incerca sa inveti tu sa faci toate lucrurile de care ar trebui sa se ocupe un specialist, asa ca nu ezita sa apelezi la experti de fiecare data cand ai o problema de specialitate.
 
8. Asigura-te ca ai un minim de capital
Inainte de a te lansa in afacere asigura-te ca dispui de niste bani: fa economii, imprumuta de la familie si prieteni sau abordeaza potentiali investitori. Fa-ti un plan de back-up financiar. Invata sa iti faci un buget pentru afacerea ta. Nu te astepta ca o data ce iti incepi afacerea sa primesti finantare de la o banca, pentru ca in general acestea sunt reticente la a finanta start-up-uri. Ia in calcul sa apelezi la un program de finantare pentru afaceri noi.
 
Noi iti dorim succes! 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: sfaturi antreprenorsfaturi afaceriantreprenor tanar8 sfaturi pentru afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.9 din 5 - 10 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]