Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere cu partenerul de viata

de Florin Amariei 05 Feb. 2020 11382
4.65 din 23 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pornirea unei afaceri cu partenerul de viata suna minunat in teorie, dar practic, lucrurile nu stau atat de simplu.

Inainte de a face pasul cel mare, trebuie sa te gandesti ca adezvolta o afacere cu partenerul de viata presupune un angajament serios, o alegere ce nu iti poate lasa nici viata personala si nici viata profesionala neafectate.
 
O afacere cu partenerul tau de viata poate fi o modalitate excelenta de a imbina sfera familiala cu cea profesionala. Darpentru a dezvolta o afacere de succes trebuie sa ai un plan de afaceri bine gandit, in functie depersonalitatile si abilitatile voastre, precum si o mare doza deincredere si capacitate de a comunica eficient.
 
Daca afacerea infiintata ajunge sa fie o lupta pentru putere in care fiecare incearca sa ia fraiele, dar niciunul nu reuseste,atunci atat casnicia/relatia, cat si sursa de venit vor avea desuferit. In cazul in care niciunul dintre voi nu vrea sa conduca echipa, afacerea din care sperati ca vei supravietui va deveni unsimplu hobby in care investesti timp si bani, fara a trage foloasele.
 
Iata ce ar trebui sa ai in vedere cand decizi ca esti pregatit/a sa dezvolti o afacere cu partenerul de viata:
 
Gandeste-te ce tip de personalitati aveti
Daca amandoi simtiti nevoia de a domina si de a lua toate deciziile, fara a ceda sau a ajunge la un compromis, atunci a porni o afacere impreuna nu este deloc recomandat. Daca nu iti surade ideea ca partenerul de viata sa fie la carma, iar el simte acelasi lucru, afacerea voastra este compromisa din start.
 
Ce aptitudini va garanteaza succesul ?
Analizeaza precaut daca aveti potential pentru a dezvolta o afacere fructuoasa, in functie de aptitudinile pe care le aduceti in compania pe care vreti o sa infiintati. Este vital ca aria ta de expertiza sa fie complementara cu a sa, pentru ca afacerea sa ia avant si sa devina o sursa de venit din care puteti trai, pe langa o modalitate placuta de a petrece timp impreuna.
 
Cu toate acestea, deciziile importante, precum investiile sau angajarile, trebuie luate impreuna. Veti invata cum sa impartiti puterea si sa minimalizati conflictele. Lucrati impreuna, apoi, la mentalitatea angajatilor. Este un factor important pentru succes.
 
Modalitati de a rezolva conflicte profesionale
A rezolva conflictele profesionale este esential daca vrei ca orice afacere sa reziste. In cazul in care pornesti un business cu partenerul de viata, acest aspect este cu atat mai important.
 
Abilitatile de comunicare eficienta te vor salva in multe situatii dificile, cand sa eviti o cearta cu partenerul pare aproape imposibil. Un cuplu care stie sa ajunga la un compromis are sanse mai mari sa reuseasca in afacere,decat unul care intra in discutii in contradictoriu pana si pe tematusului de imprimanta.
 
O tehnica de a tine situatia sub control este sa organizezi sedinte saptamanale in care puteti analiza situatia companiei si propunenoi modalitati de a atinge performanta. In plus, orice conflict nerezolvat din saptamana precedenta poate fi adus in discutie si tratat. Tot ce conteaza este ca, la sfarsitul zilei, tu si partenerul tau sa treceti peste orice neintelegere si sa plecati de la birou fara sa luati problemele acasa cu voi.
 
Asigura-te ca ai spatiu
Desi unele persoane nu au nicio problema in a lucra intr-un birouzgomotos, ideal ar fi ca tu si partenerul tau sa nu intrati inconflicte legate de cel mai putin important aspect al unei afaceriin parteneriat.
 
Aceasta problema poate fi cu usurinta evitata daca alegeti salucrati la birouri separate, chiar si in conditiile in care e oafacere controlata de la propriul domiciliu. In cazul in caresuprafata limitata nu va permite existenta a doua birouri, lanevoie poti imbina mai mult sfera profesionala cu cea personala sisa iti transformi sufrageria in camera de lucru.
 
Porneste cu un plan de afacere
Prima regula a unui antreprenor de succes este sa isi creeze un plan de afacere, in care sa includa pasii pe care trebuie sa ii parcurga intr-un interval de cinci ani, precum si scopul si asteptarile de la acel proiect.
 
De aceea este important ca tu si partenerul tau de viata sapurtati o discutie sincera si sa stabiliti traiectoria afacerii. Afla cum sa faci acest lucru dand click AICI!
 
Daca ai dubii in privinta respectarii acestor elemente cheie cand pornesti o afacere, iti recomand sa ridici aceasta problema intr-o discutie cu partenerul de viata si sa decideti daca acestpas va aduce beneficii sau nu.
 
Noi va dorim succes! 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afacere de familieafacere de cuplupornire afacere cu familiaidei afaceri soti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.65 din 5 - 23 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]