Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Economiei si ASE Bucuresti au lansat un curs de educatie antreprenoriala
Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri si Academia de Studii Economice din Bucuresti au lansat in parteneriat un curs facultativ de educatie antreprenoriala la Facultatea de Relatii Economice Internationale, in cadrul caruia seminarele sunt sustinute de antreprenori.
Initiativa, dedicata studentilor din anul al doilea din cadrul Facultatii de Relatii Economice Internationale (ASE Bucuresti), face parte din programul „Primul meu business plan” al Ministerului Economiei si isi propune organizarea a 14 intalniri cu tineri antreprenori.Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Programul a fost initiat ca o serie de workshopuri gratuite, iar, in cadrul ASE, a devenit curs facultativ. Acesta se numeste “Consiliere, Mediere si Mentorat in Afaceri” si il are titular pe Catalin Razvan Dobrea, profesor univ. dr. in cadrul ASE Bucuresti. Discutiile cu tinerii antreprenori se constituie in partea practica a acestui curs.
Pe de alta parte, seminarele sunt sustinute de catre: Cristian Nicolae- membru fondator John Maxwell Team Romania si cofondator SoftExpert Mobility; Mihai Rotaru- cofondator CleverTaxi; Bogdan Rusu- fondator Bogdan Rusu Services & Trading; Alexander Stoica Marcu- fondator 101trandafiri, in top 30 studenti antreprenori din Europa conform Global Student Entrepreneurship Awards; Razvan Andrei Nacea- CEO Seytour Medical Tourism, cofondator Center of Excellence in Health and Tourism, managing director Seytour Educational Group; Florin Stoian- fondator Yellow.Menu; Mihai Patrascu- CEO si fondator Evomag; Antoaneta Mares- fondatoare Blouse Roumaine Shop; Viorel Udma- managing partner Accendo; Octavian Badescu- fondator Sameday Courier; Marius Bostan- membru fondator al Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri (FNTM) si initiator al proiectului de repatriere prin antreprenoriat RePatriot.
“Cand am inceput acest proiect l-am gandit ca pe o serie de intalniri informale intre studenti si tineri antreprenori. Insa partenerii nostri din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si-au dorit ca aceste workshopuri sa devina un curs. Si, intr-adevar, un astfel de curs in care studentii pot afla de la antreprenori ce presupune un business ar trebui sa fie in programa oricarei institutii de invatamant cu profil economic”, a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.
Printre temele abordate la seminarele din cadrul cursului “Consiliere, Mediere si Mentorat in Afaceri” se numara: realizarea unui plan de afaceri (informatii generale), dezvoltare de produs, analiza pietei, planul de vanzari si de marketing, management si structura organizationala, riscuri in demersul antreprenorial, planificare financiara, surse de finantare, pregatirea pentru pitch.
"Vrei sa fii antreprenor? Fii optimist, pasionat, generos, demn. Selecteaza-ti atent partenerii, concentreaza-te, invata continuu, seteaza-ti obiective. Si da 110% din tine!”, a declarat in cadrul unui seminar sustinut la ASE, Cristian Nicolae- membru fondator al John Maxwell Team Romania si cofondator al companiei de software SoftExpert Mobility.
Echipa care coordoneaza acestui proiect este formata din: Claudiu Vrinceanu- secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), Ioana Antonescu- consilier personal secretar de stat MECRMA si Conf.univ.dr. Roxana Voicu-Dorobantu- ASE Bucuresti, Facultatea de Relatii Economice Internationale.
Cursul are 3 ECTS (puncte-credit), care pot fi obtinute doar de catre studentii anului al doilea la Facultatea de Relatii Economice Internationale, in urma unui examen, constand in prezentarea unui plan de afaceri.
Programul se va incheia cu o competitie de idei de business deschisa tuturor participantilor, cu premii in stagii de CEO/ Entrepreneur shadowing (timp petrecut alaturi de un antreprenor sau CEO) si stagii de internship.
Sursa: Ministerul Economiei
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Articole conexe
Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant
de Bianca TilaMagazin online cu produse bio. Model plan de afaceri
de Idei de afaceri5 idei de afaceri ideale pentru 2020
de Florin AmarieiIdei de afaceri in care poti investi fara frica
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit