Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere accesibila oricarei familii - cresterea albinelor

de Marinache Horia Cristian 19 Mai. 2015 4080
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania este un adevarat paradis apicol, favorabil cultivarii plantelor si cresterii albinelor. Cresterea albinelor este o afacere accesibila oricui doreste sa obtina venituri suplimentare sau chiar sa cladeasca un business adevarat pentru ca mierea romaneasca ecologica este foarte ceruta la export.

Multi dintre dumneavoastra, ati auzit poate, ca mierea romaneasca este cunoscuta si apreciata in toata lumea pentru calitatile sale deosebite.

Tarile care au o cerere crescuta de miere ecologica romaneasca sunt: Germania, Marea Britanie, Italia, Austria, SUA si Canada. Mai sunt si cateva tari cu stagnare a cererii de miere: Franta, Polonia, Japonia, Elvetia si Grecia.

Toate aceste tari sunt importatoare de miere din Romania, noi clasandu-ne pe locul 10 in topul celor mai mari exportatori din lume.
Ne referim la mediul rural, unde apicultura poate fi combinata cu diverse culturi de trifoi, pomi fructiferi, plante medicinale, obtinandu-se astfel, pe langa miere si o productivitate de pana la cinci ori mai mare a plantelor respective.

Mai multi producatori individuali au redescoperit treptat aceasta indeletnicire, ce s-a dovedit a fi o afacere care poate completa venitul oricarei familii.

Initial, ea se poate desfasura ca o a doua ocupatie, cu un numar mic de stupi si multe ore petrecute in preajma unui apicultor cu experienta. Lucrul cu albinele nu este dificil, dar presupune respectarea anumitor reguli foarte stricte, pentru a se evita accidentele.

Cine va sprijina in demararea si derularea afacerii

Alexandru Frusina este autorul “Ghidului apicultorului de succes”, un material extrem de util ce contine informatii specializate, corecte si complete, pe intelesul dumneavoastra.

Asta pentru ca Alexandru Frusina este absolvent al Facultatii de Agricultura si al cursurilor de apicultura autorizate de Ministerul Educatiei si membru al Asociatiei Apicultorilor Ialomita. Mai mult de atat, autorul detine in prezent o ferma de 200 de stupi, fiind a III-a generatie de apicultori in familie.

“In materialul pe care l-am pregatit puteti gasi un plan de afaceri, informatii si descrieri ale echipamentului necesar, tipul stupilor ce il veti folosi si, cel mai important, produsul final,” spune Alexandru Frusina.

Stiati ca:

• Din 15.000.000 de flori se obtin cca. 4,5 litri de miere?
• Dacii considerau mierea un aliment sfant - un dar al zeului dac Zamolxis si ca atare inzestrata cu atribute mistice?
• in Romania consumul de miere este de 0,1 - 0,15 kg pe locuitor pe an, in timp ce in Germania e de 1,5 - 1,7 kg pe locuitor pe an? (Apidava)
• Istoria apiculturii are deja 6.000 de ani?
• Pentru a extrage 1 kg de miere, albinele au nevoie sa culeaga 3 kg de nectar?
• Daca ar realiza singura 1 kg de miere, o albina ar face 40.000 de zboruri, ceea ce echivaleaza cu ocolul globului pamantesc?
• In interiorul stupului, sunt tot timpul in jur de 36°C (temperatura corpului uman), indiferent de temperatura de afara?

Cresterea albinelor. Ghidul apicultorului de succes




Tags: afacereafaceriapiculturamierealbine

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]