Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Succesul in afaceri sau in cariera vine din modul in care ne setam creierul!

de Maria Nicutar 23 Feb. 2012 4089
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi afaceristi si multi carieristi cauta succesul. Il cauta in cel mai adevarat sens al cuvantului si multi nu reusesc sa dea de el. Si eu il caut si imi este deloc rusine sa spun ca nu l-am gasit, nici in conditiile in care muncesc din greu pentru el. Problema este ca muncesc haotic, fara tinta si asta fac multi oameni.

Un prieten foarte bun a gasit reteta succesului in afaceri si in cariera. Cel putin, pentru el functioneaza de minune. Omul este grafician freelancer. Ii place ce face, o face cu pasiune, cu motivatie si entuziasm. Este supraincarcat de proiecte si termene limita. Dar cum reuseste sa se bucure de viata profesionala si de cea personala intr-un fel necunoscut mie?

Se trezeste dimineata foarte devreme si se culca seara extrem de devreme. Dimineata incepe la el la ora 6 si ora de somn vine la ora 22:00. Niciodata nu trece peste aceasta ora.

Dimineata isi face un dus, bea cafeaua si se imbraca din cap pana in picioare ca si cum s-ar duce la birou. Am mai intalnit aceasta idee in cazul multor antreprenori care muncesc de la domiciliul personal.

Apoi urmeaza munca, munca neoprita decat de pauze marunte de maxim 5 minute. Totul continua timp de 10-12 ore. Toate lucrurile sunt organizate de cu seara, biroul lui e plin de post-it-uri, organizate pe culori, organizate pe marimi si forme. Fiecare ii aminteste de anumite sarcini si responsabilitati, unele legate de afaceri, altele legate de viata personala si necesitatile ei.

Intrebat care este secretul lui, imi raspunde ca totul sta in maniera in care gandeste, in maniera in care alege sa gandeasca, sa perceapa lucrurile din jurul sau. Are, de fapt, un plan de afaceri doar pentru el, pentru persoana lui. Stie care sunt scopurile si misiunea spre care tinde, are o viziune si urmareste doar sarcinile care il duc mai aproape de misiunea sa. Vrea sa isi deschida o scoala cu predare de cursuri de grafica. Pana atunci mai are putin de munca.

Orice sarcina grea este impartita in bucati usor de "digerat". Nu amana nimic si rezolva totul in ordinea prioritatilor. Nu neglijeaza niciun aspect din viata profesionala si nici din cea personala. Nu are timp de iesiri sau de filme, de Facebook sau de Twitter si se relaxeaza cu cele mai simple proiecte de grafica pe care le primeste sau gatindu-si ceva. Este foarte chibzuit din punct de vedere financiar.

L-am intrebat daca nu e stresant. Mi-a spus ca nimic nu e stresant cand lucrurile functioneaza perfect si atunci cand stii ca iti esti dator sa reusesti in viata si sa iti indeplinesti visul care te motiveaza sa mergi mai departe.

Per total, reteta succesului functioneala la el si poate functiona si la noi. Ingredientele de care avem nevoie: un vis de marimi potrivite, o cana de motivatie, cateva linguri de entuziasm, pasiune din plin, cat sa puna lucrurile in miscare, organizare cat incape, chibzuinta financiara, mult optimism, ore decente de somn si una bucata viziune!


Tags: afacerisucces in afacerisucces in carieraingrediente succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]