Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

477 milioane euro pentru finantarea proiectelor Romania Start-Up Plus

de Idei de afaceri 13 Oct. 2017 5415
4.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania Start-up Plus este o linie de finantare dedicata celor care vor sa demareze o afacere in mediul urban, cu fonduri europene. Este un program dedicat exclusiv dezvoltarii antreprenoriatului si infiintarii de noi intreprinderi. Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU) din cadrul MDRAPFE a aprobat 169 proiecte, in valoare de 477 mil. euro pentru apelul de proiecte "Romania Start-Up Plus".

Ministrul Rovana Plumb a decis suplimentarea alocarii prevazute initial pentru apelul Romania Start-Up Plus pentru a da posibilitatea antreprenorilor care au avut proiecte admise in urma evaluarii sa aiba acces la finantare din fonduri europene.

"Am considerat dintotdeauna ca motorul de dezvoltare economica este intiativa antreprenoriala si acest demers de a suplimenta alocarea pe apelul Romania Start-Up Plus este parte a acestei viziuni", a declarat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

Prin crearea a 5.070 de IMM-uri si a cel putin 10.400 noi locuri de munca, peste 50.000 de persoane (someri si/sau persoane inactive /angajati, inclusiv persoane care desfasoara o activitate independenta) vor beneficia de sprijin in cadrul celor 169 de proiecte aprobate.

Lista proiectelor selectate este disponibila aici >>

Informatii despre „Romania Start Up Plus”

In acord cu prevederile Programului Operational Capital Uman, activitatile eligibile in cadrul proiectelor admise urmaresc incurajarea antreprenorialului si a ocuparii pe cont propriu, prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil non-agricol in zona urbana, fiind structurate sub forma unei scheme de antreprenoriat (autoritati publice locale, camere de comert, furnizori de servicii de formare profesionala continua, organizatii sindicale si patronale, asociatii profesionale si ONG-uri) care presupune parcurgerea a 3 etape cadru de implementare, etape obligatorii in cadrul carora administratorul schemei de antreprenoriat acorda subventii in valoare de 40.000 euro/ plan de afaceri si se acorda numai intreprinderilor infiintate de persoanele ale caror planuri de afaceri sunt aprobate.

Despre Programul Operational Capital Uman 2014-2020

Programul Operational Capital Uman 2014-2020 are o alocare totala de 4,326 de miliarde de euro. Programul stabileste prioritatile de investitii, obiectivele specifice si actiunile asumate de catre Romania in domeniul resurselor umane, continuand, astfel, investitiile realizate prin Fondul Social European in perioada 2007‐2013 si contribuind la reducerea disparitatilor de dezvoltare economica si sociala dintre Romania si Statele Membre ale UE.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: romania start-up plusafaceri in romaniaoportunitati de afacerifonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Peste 100.000 de afaceri, eligibile pentru noi fonduri europene. Anuntul ministrului Economiei

de Florin Amariei
27 Iul 2020
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat ca in curand vor fi disponibile noi fonduri europene pentru afaceri. Acestea vor putea fi accesate...

Firmele afectate de Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat

de Florin Amariei
25 Mai 2020
Firmele afectate de pandemia Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat pentru a depasi momentul dificil cu care se confrunta....

Fonduri europene noi pentru infiintare firma la oras sau sat

de Florin Amariei
10 Feb 2020
Romanii vor avea la dispozitie patru linii noi de fonduri europene pentru infiintarea de firme la oras sau sat. E important sa mentionam ca vorbim...

Afacere non-agricola in mediul rural pe fonduri europene

de Florin Amariei
21 Oct 2019
Ca sa obtii fonduri europene nerambursabile pentru o afacere non-agricola in mediul rural trebuie sa stii multe, multe lucruri. In cele mai multe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]