Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantarile bancare pentru IMM-uri in linii clare

de Adela Simonescu 09 Mar. 2012 2668
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

„Sunt sanse extrem de mici sa acordam un credit cuiva care lucreaza, de exemplu, cu un singur client. Inainte de a analiza situatia financiara a solicitantului de credit, ne uitam la cateva lucruri foarte importante. Calitatea managementului si structura actionariatului sunt esentiale, de exemplu. ", noteaza Anca Balasu, sef departament produse corporate la Volksbank.

"Apoi, sectorul de piata in care firma activeaza conteaza si el. Istoricul firmei este esential. Nu conteaza atat profitul obtinut in ultimul an, cat modul in care afacerile au evoluat de-a lungul timpului“, mai declara Anca Balasu.

IMM-urile care doresc sa obtina finantare bancara au nevoie de o cifra de afaceri care sa nu se regaseasca in scadere abrupta, cifra de afaceri si marja comeriala fiind aspecte esentiale.

Anca Balasu, sef produse corporate Volksbank mai declara ca o solutie viabila si un avantaj major la accesarea finantarii mai sunt si planul de afaceri bun si existenta unui plan B de lucru.

Mai mult, Bogdan Spuza, director de marketing pentru Unicredit TiriacBank afirma ca problema IMM-urilor nu este finantarea. IMM-urile trebuie sa se concentreze pe identificarea unor nise de piata care sa ofere profit si o buna incasare a platilor, noteaza Capital.

O analiza Capital ne spune ca doar unul din 20 de IMM-uri indeplineste conditiile de accesare a unui credit bancar nou, din cauza cifrei de afaceri scazute, cifra de afaceri cu care se intalneste linia de credit, solutia constand in existenta unui plan de afaceri de minim un an.

In cadrul planului de afaceri trebuie sa fie mentionate informatii referitoare la analiza pietei in care se activeaza, avantajele competitive, proiectele investitionale, controlul asupra termenelor de plata si al incasarilor. De asemenea, pentru Capital se mai noteaza ca este o solutie viabila lucrul cu o singura banca si pornirea de la credite mici, "pentru a crea un istoric cu banca."


Tags: finantare immcredite bancare immcredit immconditii accesare credit bancarcredit bancar imm

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]